misiek_131415 Posted May 25 Share Posted May 25 Sprawdzałem w trybie SP i MP i w obu ten sam błąd. Jedziemy z włączonymi wycieraczkami. (przy okazji. pióra do wymiany, słabo zbierają) Tak więc jedziemy i mamy je włączone. Hamujemy. Wyłączamy wszystko oprócz wycieraczek. Pantografy w dół. Bateria wyłączona. A wycieraczki dalej pracują. Nie wiem czym są zasilane ale w grze widocznie pracują na zewnętrzne zasilanie. Drugi błąd. Mamy lokomotywę wyłączoną. Wszystko wyłączone. Włączamy wycieraczki na 1. Tylko wycieraczki. Nie pracują. Ok, zostawiamy je i po kolei bateria. pantograf, wyłącznik szybki itp itd. I mimo że wycieraczki na trybie 1 są czyli włączone, one nie włączą się mimo że lokomotywa normalnie jedzie w trasie. Jak przełączymy wyłącznik włączą się. Ale jak jest cały czas jeden tryb pracy włączony to nie uaktywnią się same z siebie. Tak więc wycieraczki wyłączanie i włączanie do poprawki. Sprawdzałem na MP na siódemce 068 i chyba 096 na multi. PS. Pióra do wycieraczek nowe by się przydało założyć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SIMRAIL Team Stele Posted May 28 SIMRAIL Team Share Posted May 28 Się nagłowiłem czemu kod nie działa, a funkcja miała wczesne wyjście bez warunku na zasilanie. Po poprawce działa w opisanych sytuacjach. Plus poprawiłem błąd w innym miejscu ale z podobnym rezultatem w pendolino z dezaktywacją kabiny i zmianą pozycji spoczynkowej. Słabe ścieranie wynika z kroku samplowania pióra. Można to zaobserwować w pojazdach z potencjometrem. Im wolniej pióro chodzi, tym lepiej ściera (ale więcej wody zdąży dopadać). Tu kolega od shadera deszczu musiałby się wypowiedzieć, czy da się coś z tym zrobić. Częstsze samplowanie z pewnością by się odbiło na wydajności a zwiększenie szerokości maski pióra na spadku precyzji i ząbkowaniu na krawędziach. 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts