Taki Pan tam Posted December 13, 2022 Share Posted December 13, 2022 Jak podejdziemy do mniejszego elfa za blisko to znika przegub, w EN76 nie ma tego problemu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SIMRAIL Team Stele Posted December 13, 2022 SIMRAIL Team Share Posted December 13, 2022 Nie mogę zduplikować. Może poniedziałkowe poprawki do shadera coś tu zmieniły. Ale było by to dziwne, bo 34we i 22we używają tego samego mesha z tym samym materiałem w tym miejscu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Taki Pan tam Posted December 15, 2022 Author Share Posted December 15, 2022 Tak tylko żeby było jasne na screenie nie jest mój EN96 ja stałem za nim EN76 bo był tor zakorkowany, jeśli coś to zmienia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hirek Posted December 15, 2022 Share Posted December 15, 2022 Podejrzewam, że ten problem co jest z przegubami elfów, może również dotyczyć przewodu 3kV przy składach wagonowych (miganie przy odpowiednich kątach widoczności) https://youtu.be/hRBthbwCE-s Link to comment Share on other sites More sharing options...
SIMRAIL Team Stele Posted December 15, 2022 SIMRAIL Team Share Posted December 15, 2022 Raczej nie. Przegub dzieli sposób animacji tylko z przewodami ukrotnienia w ezt. Przewody pneumatyczne i elektryczne rozpinalne, są zrobione inaczej. To znikanie też zaobserwowałem u siebie kiedyś. Jakaś nadgorliwa optymalizacja wyginanej siatki, wyłączająca jej rysowanie, gdy pivot wyjdzie kawałek za kadr pewnie. Włączę im "update bounding volume while offscreen" i zobaczymy czy pomoże. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts