Jump to content

Recommended Posts

Posted

Świetne scenariusze,mam tylko pytanie.Jak wybiorę siódemkę na towarowym z Tunelu do Katowic Janów to przez dłuższy czas nie mogę rozpędzić składu ponad 20 km/h.Nie wiem czy to kwestia masy składu,czy co.Jak siódemkę z tym składem rozpędzić na tych górkach do chociaż 30km/h?Cały czas na piasecznicy czy jak?

Posted
4 godziny temu, agnieszkakuchta_jp napisał(a):

Rozpakowałem scenariusze wg wskazówek z forum. Niestety w grze nie pokazują się. Jaka może być przyczyna? Może coś źle zrobiłem?

Mi działa. po prostu przeciągnij folder do wskazanego folderu i tyle ja tak robię i mi działa.

Bez tytułu3.jpg

Posted (edited)
15 godzin temu, agnieszkakuchta_jp napisał(a):

Robiłem tak , co zrobiłem źle ?

Zrzut ekranu 2024-05-09 090002.png

A gdzie folder masz 33_Budnix_m, w Sceneries nic dziwnego że ci nie działa.

Edited by Tomasz Grykien
Posted

Wszystko pięknie ładnie ale jak dodaje folder tak jak jest opisane to Simrail i tak tego nie widzi . Więc ci co mówią że mogą grać niech nakręcą jakiś film jak to zainstalować Poprawnie bo z tego co widzę nie tylko u mnie to nie działa . I tak jak pisze folder rozpakowuje dokładnie tak jak jest to opisane w instrukcji .

Posted
17 minut temu, borexon1 napisał(a):

Wszystko pięknie ładnie ale jak dodaje folder tak jak jest opisane to Simrail i tak tego nie widzi . Więc ci co mówią że mogą grać niech nakręcą jakiś film jak to zainstalować Poprawnie bo z tego co widzę nie tylko u mnie to nie działa . I tak jak pisze folder rozpakowuje dokładnie tak jak jest to opisane w instrukcji .

1. pobierz plik

2. rozpakuj plik np na PULPIT

3. przenieś rozpakowany scenariusz do C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\SimRail\SimRail_Data\StreamingAssets\Sceneries

4. uruchom grę i scenariusz

Posted
59 minut temu, misiekczołgista napisał(a):

1. pobierz plik

2. rozpakuj plik np na PULPIT

3. przenieś rozpakowany scenariusz do C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\SimRail\SimRail_Data\StreamingAssets\Sceneries

4. uruchom grę i scenariusz

Napisałem że właśnie tak robię i nic nie ma . Proszę czytać ze zrozumieniem. O.K. ? 

Posted (edited)

Excellent  Scenarios, I had a lot of fun)) I’m looking forward to new Scenarios TLK_45102

Edited by DJ Kuzya_UA
  • Like 1
Posted

Robię innym sposobem ale działa mi. Nie wiem czego u was nie działa. jest napisane jak byk gdzie folder wrzucić ten macie jasno pokazane u mnie na zdjęciu gdzie się znajduje folder 33_Budnix_m.

Posted
16 godzin temu, Tomasz Grykien napisał(a):

Robię innym sposobem ale działa mi. Nie wiem czego u was nie działa. jest napisane jak byk gdzie folder wrzucić ten macie jasno pokazane u mnie na zdjęciu gdzie się znajduje folder 33_Budnix_m.

Też mam tak jak ty wstawione do właściwego folderu tak jak jest to opisane by zrobić i nie działa nie wiem czego nie rozumiesz ? Brawo dla ciebie że u ciebie to chodzi ale nie u wszystkich .

• SIMRAIL Team
Posted

Nie ma możliwości, żeby poprawnie wypakowane do aktualnej wersji symulatora pliki nie ładowały się.

Posted
20 godzin temu, GoppelPL napisał(a):

Nie ma możliwości, żeby poprawnie wypakowane do aktualnej wersji symulatora pliki nie ładowały się.

Widocznie jest to możliwe skoro ludzie wypakowują folder tak jak jest podane w instrukcji a nic się im nie Pokazuję . Więc jeśli ktoś z was pisze że jest to nie możliwe to w takim razie proszę nagrać filmik z tym jak właśnie to powinno się zrobić skoro my maluczcy widać mamy małe główki i jakoś nam nie działa 🙂 Pozdrawiam 

Posted
21 godzin temu, GoppelPL napisał(a):

Oki już widzę czemu tak się dzieje . Jeżeli ktoś używa GeForce Now do grania w Simrail to niestety nie wiem czemu ale scenariusze z poza simrail nie działają system GeForce Now ich nie wczytuje nie widzi nie wiem . Ale ich nie ma . Za to jak bezpośrednio odpali się ze Staem Simrail to wszystko jest . Może ktoś ma rade jak to obejść by scenariusze były widocznie jak odpala się grę przez GeForce Now ? Niestety ci co mają słabsze kompy i używaja tak jak GeForce Now mają marne szanse by zagrać w scenariusze zrobione przez fanów no chyba tak jak napisałem ma ktoś jakąś rade lub wie jak to obejść . I bez głupich tekstów typu " to kup sobie lepszy komp itd . " 🙂 Pozdrawiam 🙂 

Posted
4 minuty temu, borexon1 napisał(a):

Może ktoś ma rade jak to obejść by scenariusze były widocznie jak odpala się grę przez GeForce Now ?

Domyślam się że dopóki nie pojawi się workshop w grze to nie będzie takiej możwliwości, ale w sumie to tylko moje gdybanie bo nie używam GFN.

Posted
28 minut temu, borexon1 napisał(a):

Oki już widzę czemu tak się dzieje . Jeżeli ktoś używa GeForce Now do grania w Simrail to niestety nie wiem czemu ale scenariusze z poza simrail nie działają system GeForce Now ich nie wczytuje nie widzi nie wiem . Ale ich nie ma . Za to jak bezpośrednio odpali się ze Staem Simrail to wszystko jest . Może ktoś ma rade jak to obejść by scenariusze były widocznie jak odpala się grę przez GeForce Now ? Niestety ci co mają słabsze kompy i używaja tak jak GeForce Now mają marne szanse by zagrać w scenariusze zrobione przez fanów no chyba tak jak napisałem ma ktoś jakąś rade lub wie jak to obejść . I bez głupich tekstów typu " to kup sobie lepszy komp itd . " 🙂 Pozdrawiam 🙂 

Specjalnie nagrałem filmik dla osób, które pomimo wytłumaczeń w pierwszym poście nadal mają problemy ze scenariuszami. Zdanie, które zaznaczyłem na początku jest kluczowe, aby scenariusze zadziałały. Przypominam, że autorzy na różne sposoby mogą udostępniać pliki, więc u innych może działać to inaczej dlatego trzeba uważnie przeczytać co autor napisał.

Dodatkowo na koniec pokazałem orientacyjnie jak uruchomić dragona, w tym ETCS.

• Like 1
Posted
18 godzin temu, borexon1 napisał(a):

GeForce Now polega na grze w chmurze. 

Gra nie wczytuje się z twojego urządzenia , więc nie wczyta nic co masz wgrane u ciebie na komputerze. 

Nie ma możliwości  wgrania jakiejkolwiek zawartości grając poprzez GeForce Now. 

Mam nadzieje że wszystko wyjaśniłem 😉

• Thanks 1
Posted
9 minut temu, bartbus napisał(a):

GeForce Now polega na grze w chmurze. 

Gra nie wczytuje się z twojego urządzenia , więc nie wczyta nic co masz wgrane u ciebie na komputerze. 

Nie ma możliwości  wgrania jakiejkolwiek zawartości grając poprzez GeForce Now. 

Mam nadzieje że wszystko wyjaśniłem 😉

No nie do końca bo mody do Cyberpunk 2077 działają i to nie jest gra w chmurze bo musisz mieć ja na dysku by grać . Więc skoro w innych grach dodatki działają i mody to znaczy że i tu by działały . 🙂

Posted (edited)
W dniu 14.05.2024 o 14:12, borexon1 napisał(a):

No nie do końca bo mody do Cyberpunk 2077 działają i to nie jest gra w chmurze bo musisz mieć ja na dysku by grać . Więc skoro w innych grach dodatki działają i mody to znaczy że i tu by działały . 🙂

No sam zaprzeczyłeś sobie w tym monecie. "Cyberpunk 2077 działają i to nie jest gra w chmurze bo musisz mieć ja na dysku by grać".

Jeśli masz ja na dysku to mody zadziałają. Ale żeby grać na GeForceNow nie potrzebujesz mieć gry na dysku. 

I powtarzam że Granie za pomocą GeForceNow odbywa się w chmurze . Więc nie korzystasz z tego co masz na dysku. I nie ma możliwości skorzystać z modów grając w chmurze. Jedynym wyjątkiem chyba są dodatki z warsztatu steam ale niech ktoś mnie poprawi czy tak jest w rzeczywistości .

Kończąc te wasze pytania...

Nie ma możliwości na tę chwilę skorzystać z dodatkowej zawartości do SIMRAIL grając poprzez Ge Force Now. 

Dziękuje za uwagę i pozdrawiam  🙂

ps. 

Czy jest możliwość gdzieś przypiąć taką informacje odnośnie grania na GFN?

Edited by bartbus
  • Like 1
  • I agree 3
  • 4 weeks later...
Posted

Gdyby tak jeszcze tworcy gry naprawili jeden z odwiecznych problemow gry ktorym jest nie zbieranie wody przez wycieraczki to bylo by naprawde super.

Posted
Godzinę temu, Kolejarz1982 napisał(a):

Gdyby tak jeszcze tworcy gry naprawili jeden z odwiecznych problemow gry ktorym jest nie zbieranie wody przez wycieraczki to bylo by naprawde super.

Niedawno jeden z twórców się wypowiedział w innym temacie

Słabe ścieranie wynika z kroku samplowania pióra. Można to zaobserwować w pojazdach z potencjometrem. Im wolniej pióro chodzi, tym lepiej ściera (ale więcej wody zdąży dopadać). Tu kolega od shadera deszczu musiałby się wypowiedzieć, czy da się coś z tym zrobić. Częstsze samplowanie z pewnością by się odbiło na wydajności a zwiększenie szerokości maski pióra na spadku precyzji i ząbkowaniu na krawędziach.

Widać jakiś większy problem z tym, wydajność, itp itd. Ustaw mniejszą częstotliwość zbierania podobno pomaga. 

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

Terms of Use Privacy Policy