hyzwar Posted April 24 Share Posted April 24 To usprawnienie może głównie dla początkujących, QoL mniej / bardziej / wcale niepotrzebny? Dojeżdżając do przejazdu kolejowego strzeżonego, na HUD dostajemy informację o ograniczeniu prędkości do 20 kph. To ograniczenie znika, kiedy szlabany opadną. Może warto byłoby oznaczyć ten szczególny typ ograniczenia HUD dodatkową ikonografiką otwartego przejazdu czy coś. Pomijam BUG-i (co się zdarza) i realizm (wskazania Osp). Takie komunikaty na HUD mogą być mylące 🙂 Pozdro 1 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Solisek Posted April 25 Share Posted April 25 (edited) Słusznie. Jest to bardzo mylące. Ewentualnie jakiś symbol że odnosi się to do tarczy ostrzegawczej przejazdowej. Edited April 25 by Solisek 1 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
SuperBuster11 Posted April 25 Share Posted April 25 Właśnie w jednym scenariuszu się z tym borykałem, bardzo denerwujące, jeśli nie znasz trasy bo jedziesz pierwszy raz i co kilka kilometrów hamujesz bo nie wiesz o co chodzi 😞 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomnord15 Posted April 25 Share Posted April 25 Przecież przed przejazdami są albo TOP-y albo w razie niesprawności a braku Top-ów są oznakowane przez wskaźniki w8, w9, d6, w14. A hud pokazujący ograniczenia można sobie zawsze wyłączyć. Wtedy jest realnie. 2 1 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
hyzwar Posted April 27 Author Share Posted April 27 (edited) W dniu 25.04.2024 o 18:20, tomnord15 napisał(a): Przecież przed przejazdami są albo TOP-y albo w razie niesprawności a braku Top-ów są oznakowane przez wskaźniki w8, w9, d6, w14. A hud pokazujący ograniczenia można sobie zawsze wyłączyć. Wtedy jest realnie. No właśnie nie można wyłączyć tych tylko ograniczeń na HUD i stąd taka moja propozycja. Grając bez HUD wiadomo nie ma takiego dylematu siłą rzeczy 😄 Nieopierzony gracz zacznie hamować odruchowo, tego jestem pewien na 100%, chociaż żadnego ograniczenia w rzeczywistości przed nim nie ma. Edited April 27 by hyzwar Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts