Kodi Posted April 23 Share Posted April 23 Gra wyrzuca do pulpitu bez błędu, nawet nie zdążyłem podjechać do pierwszej stacji - misja EN57: Katowice - Zawiercie SimRail_log_2024-04-23_07-03-51.txt Link to comment Share on other sites More sharing options...
SIMRAIL Team uetam Posted April 23 SIMRAIL Team Share Posted April 23 Jakie masz ustawienia graficzne? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kodi Posted April 23 Author Share Posted April 23 Ogólnie to wysokie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafal303 Posted September 22 Share Posted September 22 (edited) Podpinam się pod wątek, mam ten sam problem, dwukrotnie próbowałem ten scenariusz i w obu przypadkach crash w dokładnie tym samym miejscu ( czyli pod sam koniec scenariusza). W załączniku log. SimRail_log_2024-09-22_19-19-39.txt Edited September 22 by Rafal303 b/d Link to comment Share on other sites More sharing options...
JoeBlack72 Posted September 22 Share Posted September 22 Ja niedawno miałem ten sam problem. Piszę scenariusz i nagle zaczęło mnie crashować z jakiegoś powodu zawsze w tym samym miejscu. Nie wiem skąd się to wzięło bo pisząc scenariusz i testując jego działanie dziesiątki a może i setki razy przejeżdżałem go i nic się nie działo a potem nagle pojawiły się crashe. Zastanawiałem się co robić i mając jakieś doświadczenie z innych symulatorów stwierdziłem, że wyczyszczę pliki temp i cache powiązane z simrail. Poszukałem gdzie coś może być, wyczyściłem tą zawartość i problem ustąpił. Czy pomogło moje działanie czy może to jakiś przypadek na 100% nie wiem, ale warto spróbować. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PL_Andrev Posted September 23 Share Posted September 23 SimRail bardzo nie lubi tekstur w wysokiej rozdzielczości. Spróbuj w 1/2 rozdzielczości. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafal303 Posted September 23 Share Posted September 23 16 godzin temu, JoeBlack72 napisał(a): Ja niedawno miałem ten sam problem. Piszę scenariusz i nagle zaczęło mnie crashować z jakiegoś powodu zawsze w tym samym miejscu. Nie wiem skąd się to wzięło bo pisząc scenariusz i testując jego działanie dziesiątki a może i setki razy przejeżdżałem go i nic się nie działo a potem nagle pojawiły się crashe. Zastanawiałem się co robić i mając jakieś doświadczenie z innych symulatorów stwierdziłem, że wyczyszczę pliki temp i cache powiązane z simrail. Poszukałem gdzie coś może być, wyczyściłem tą zawartość i problem ustąpił. Czy pomogło moje działanie czy może to jakiś przypadek na 100% nie wiem, ale warto spróbować. Spróbowałem tego samego i nadal crashuje, w dokładnie tym konkretnym miejscu w trakcie wykonywania scenariusza Katowice - Zawiercie. W załączniku screen oraz log. SimRail_log_2024-09-23_16-38-44.txt Link to comment Share on other sites More sharing options...
bart_dem Posted September 23 Share Posted September 23 Spróbuj przeinstalować grę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafal303 Posted September 24 Share Posted September 24 (edited) 23 godziny temu, bart_dem napisał(a): Spróbuj przeinstalować grę. Po re-installu nadal ten sam problem, z tą różnicą, że gra crashuje jeszcze wcześniej lecz mniej więcej w tych samych rejonach scenariusza Katowice - Zawiercie EN57. W dalszym ciągu ten sam błąd: [2024-09-24 18:43:37]: ERROR: SymGetSymFromAddr64, GetLastError: 'Próbowano uzyskać dostęp do nieprawidłowego adresu.' (Address: 00007FF6DD18F06A) [2024-09-24 18:43:37]: 0x00007FF6DD18F06A (SimRail) (function-name not available) PS. dodam, że trasę odwrotną robiłem dwukrotnie różnymi składami i wszystko działa prawidłowo. Edited September 24 by Rafal303 ps Link to comment Share on other sites More sharing options...
JoeBlack72 Posted September 24 Share Posted September 24 A które to jest miejsce ? Mi w moim scenariuszu wywalało na wjeździe do Zawiercia... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafal303 Posted September 24 Share Posted September 24 (edited) Godzinę temu, JoeBlack72 napisał(a): A które to jest miejsce ? Mi w moim scenariuszu wywalało na wjeździe do Zawiercia... Parę wiadomości wyżej dałem screena, obczaj. Ogólnie okolice Łazów, kilka minut od Zawiercia. Edited September 24 by Rafal303 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts