Kodi Posted April 23 Posted April 23 Gra wyrzuca do pulpitu bez błędu, nawet nie zdążyłem podjechać do pierwszej stacji - misja EN57: Katowice - Zawiercie SimRail_log_2024-04-23_07-03-51.txt
Rafal303 Posted September 22 Posted September 22 (edited) Podpinam się pod wątek, mam ten sam problem, dwukrotnie próbowałem ten scenariusz i w obu przypadkach crash w dokładnie tym samym miejscu ( czyli pod sam koniec scenariusza). W załączniku log. SimRail_log_2024-09-22_19-19-39.txt Edited September 22 by Rafal303 b/d
JoeBlack72 Posted September 22 Posted September 22 Ja niedawno miałem ten sam problem. Piszę scenariusz i nagle zaczęło mnie crashować z jakiegoś powodu zawsze w tym samym miejscu. Nie wiem skąd się to wzięło bo pisząc scenariusz i testując jego działanie dziesiątki a może i setki razy przejeżdżałem go i nic się nie działo a potem nagle pojawiły się crashe. Zastanawiałem się co robić i mając jakieś doświadczenie z innych symulatorów stwierdziłem, że wyczyszczę pliki temp i cache powiązane z simrail. Poszukałem gdzie coś może być, wyczyściłem tą zawartość i problem ustąpił. Czy pomogło moje działanie czy może to jakiś przypadek na 100% nie wiem, ale warto spróbować.
PL_Andrev Posted September 23 Posted September 23 SimRail bardzo nie lubi tekstur w wysokiej rozdzielczości. Spróbuj w 1/2 rozdzielczości. 1
Rafal303 Posted September 23 Posted September 23 16 godzin temu, JoeBlack72 napisał(a): Ja niedawno miałem ten sam problem. Piszę scenariusz i nagle zaczęło mnie crashować z jakiegoś powodu zawsze w tym samym miejscu. Nie wiem skąd się to wzięło bo pisząc scenariusz i testując jego działanie dziesiątki a może i setki razy przejeżdżałem go i nic się nie działo a potem nagle pojawiły się crashe. Zastanawiałem się co robić i mając jakieś doświadczenie z innych symulatorów stwierdziłem, że wyczyszczę pliki temp i cache powiązane z simrail. Poszukałem gdzie coś może być, wyczyściłem tą zawartość i problem ustąpił. Czy pomogło moje działanie czy może to jakiś przypadek na 100% nie wiem, ale warto spróbować. Spróbowałem tego samego i nadal crashuje, w dokładnie tym konkretnym miejscu w trakcie wykonywania scenariusza Katowice - Zawiercie. W załączniku screen oraz log. SimRail_log_2024-09-23_16-38-44.txt
Rafal303 Posted September 24 Posted September 24 (edited) 23 godziny temu, bart_dem napisał(a): Spróbuj przeinstalować grę. Po re-installu nadal ten sam problem, z tą różnicą, że gra crashuje jeszcze wcześniej lecz mniej więcej w tych samych rejonach scenariusza Katowice - Zawiercie EN57. W dalszym ciągu ten sam błąd: [2024-09-24 18:43:37]: ERROR: SymGetSymFromAddr64, GetLastError: 'Próbowano uzyskać dostęp do nieprawidłowego adresu.' (Address: 00007FF6DD18F06A) [2024-09-24 18:43:37]: 0x00007FF6DD18F06A (SimRail) (function-name not available) PS. dodam, że trasę odwrotną robiłem dwukrotnie różnymi składami i wszystko działa prawidłowo. Edited September 24 by Rafal303 ps
JoeBlack72 Posted September 24 Posted September 24 A które to jest miejsce ? Mi w moim scenariuszu wywalało na wjeździe do Zawiercia...
Rafal303 Posted September 24 Posted September 24 (edited) Godzinę temu, JoeBlack72 napisał(a): A które to jest miejsce ? Mi w moim scenariuszu wywalało na wjeździe do Zawiercia... Parę wiadomości wyżej dałem screena, obczaj. Ogólnie okolice Łazów, kilka minut od Zawiercia. Edited September 24 by Rafal303
Recommended Posts