adamets2 Posted April 24 Share Posted April 24 1 godzinę temu, qbahn napisał(a): Serio? Czyli przedkładasz taką symulację, w której możesz ustawić zadaną prędkość pociągu i ją uzyskać w mgnieniu oka, ale przy tym mieć miód na ekranie i w głośnikach, nad taką, która wymaga trudu w uzyskaniu prędkości i wyhamowaniu? No cóż, dla każdego coś miłego. 😄 Wszystko zależy od tego jaki to "trud"... W prowadzeniu pociągów pasażerskich zarówno w SimRail jak i TSW4 wszystkimi lokomotywami oczywiście, że fajne jest kontrolowanie szybkości, hamowanie czy przyśpieszanie - to oczywiste... Ale już w towarach pod górę to dla mnie żadna przyjemność... Pamiętam swoje początki z przygodą z symulatorami pociągów - jeszcze w TSW2 jak wziąłem jakąś trasę towarową w USA podczas zamieci śnieżnej... To było dopiero wyzwanie jak się jeszcze ślizgały koła żeby ten skład poprowadzić... Ale przejechałem... 🙂 Tym nie mniej to nie to co lubię... No i samouczek z towarem w SimRail, który był koszmarem, ale też przejechałem - choć tu ktoś mi pisał, że niewłaściwie była dobrana lokomotywa... Generalnie towary mnie nie jarają. Jedzie się z punktu A do punktu B... Wolę pasażerskie jak ludzie wsiadają na kolejnych stacjach... Ale jak piszesz - dla każdego coś miłego... Jednakże... kompletnie nie fascynują mnie systemy bezpieczeństwa, czuwaki itd i mam to wyłączone w SimRail, a w TSW4 nie włączone... Na szczęście gra może być frajdą dla takich co lubią te systemy jak i ich nie lubią i każdy znajdzie coś dla siebie. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts