JarkPomsky Posted February 4 Share Posted February 4 Pomysł dodania 3 opcji widoczności czatu w grze - obok widocznego/niewidocznego. Auto ukrywanie - gdy ktoś napisze na czacie, czat się pojawia na X sekund po czym znika automatycznie. 1 13 Link to comment Share on other sites More sharing options...
D4rKWolF21 Posted February 4 Share Posted February 4 6 godzin temu, JarkPomsky napisał(a): Pomysł dodania 3 opcji widoczności czatu w grze - obok widocznego/niewidocznego. Auto ukrywanie - gdy ktoś napisze na czacie, czat się pojawia na X sekund po czym znika automatycznie. Jeszcze jakby dodać auto ukrywanie kursora jeżeli nie ruszasz myszką. 10 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Quentis Posted February 5 Share Posted February 5 (edited) Panowie, wystarczy użyć klawiszów funkcyjnych (począwszy od F1 do bodajże F6), poza tym, klawisz "G" całkowicie eliminuje HUD. W momencie usłyszenia "trzasku" w radiotelefonie, wystarczy włączyć odpowiedni klawisz funkcyjny, aby widzieć okienko czatu. Po co tak komplikować i wprowadzać zbędne modyfikacje, które suma sumarum nic nie wniosą dla innych? Co do ukrywania kursora, jak najbardziej jestem za 🙂 Edited February 5 by Quentis 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
JarkPomsky Posted February 5 Author Share Posted February 5 Prawdziwi maszyniści nie obsługują czatu na lokomotywach. To psuje immersyjność. Ktoś ze zbudowanym pulpitem nie będzie chciał biegać do klawiatury po każdym usłyszeniu trzasku. Po proste ulepszenie zapewne zmieści się w kilku linijkach kodu. Komplikowanie to jest właśnie brak takiej funkcji. 1 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Korsarz Posted February 6 Share Posted February 6 Jak najbardziej, automatyczne znikanie kursora myszki super sprawa wielokrotnie poruszana na foru, mam nadzieję że ktoś to w końcu wprowadzi, czekamy. Co do ukrywania czatu też jest dobrym rozwiązaniem zwłaszcza dla tych którzy jeżdżą bez HUD! Dlaczego? Jadąc z Katowic do Zawiercia co chwilę słychać na czacie jakieś wiadomości, więc trzeba sprawdzić czy to czasem nie do Ciebie, więc naklikam się całkiem sporo klawiszem F5 aby sprawdzić czy to nie do mnie, potem znów za każdym razem muszę go schować ponownie naciskając F5 i tak w kółko, więc pisani że nic to nie wniesie jest nietrafne dla tych którzy lubią mieć czysty ekran, bez HUD. Jeszcze lepszym rozwiązaniem było by pojawieniem się czatu automatycznie, ale tylko wtedy gdy wiadomość na czacie jest skierowana tylko do danego maszynisty, wtedy nie było by trzeba go ani załączać ani wyłączać czatu. A osoby które lubią mieć włączony czat, miały by możliwość same załączyć czat na stałe klawiszem F5. Dla mnie bajka. 11 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.Wolf Posted March 1 Share Posted March 1 Ja widziałbym też regulację transparentności HUD lub przynajmniej czatu. Żeby można go ustawić np. na prawie przezroczysty. 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
JarkPomsky Posted March 1 Author Share Posted March 1 (edited) A ja jeszcze możliwość skalowania i dowolnego przesuwania elementów HUDu. Takie propozycje były zgłaszane, ale bez odzewu. Edited March 1 by JarkPomsky 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
plu96 Posted March 4 Share Posted March 4 (edited) W dniu 5.02.2024 o 03:07, Quentis napisał(a): Panowie, wystarczy użyć klawiszów funkcyjnych (począwszy od F1 do bodajże F6), poza tym, klawisz "G" całkowicie eliminuje HUD. W momencie usłyszenia "trzasku" w radiotelefonie, wystarczy włączyć odpowiedni klawisz funkcyjny, aby widzieć okienko czatu. Po co tak komplikować i wprowadzać zbędne modyfikacje, które suma sumarum nic nie wniosą dla innych? Co do ukrywania kursora, jak najbardziej jestem za 🙂 Dla mnie to brakuje okienek chatu z posterunkami oraz chatu ogolnego podczas odpalonego pulpitu sterownia komputerowego USRK, musze wyjsc jak ktos cos napisze jak i ja chce napisac cos do sasiedniego posterunku, wogole fajnie by byla mozliwosc odpalenia pulpitu steroania komputerowego USRK na osobnym oknie Edited March 4 by plu96 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts