Jump to content

Recommended Posts

Posted

Dzień Dobry się z Państwem,

wiem że jest topic życzeniowy, z serii, zróbcie wszystkie linie kolejowe z Polski, najlepiej już, teraz, natychmiast. Także wiem że mamy RoadMapę i jakieś tam plany, w tym na DLC, ale z premedytacją uruchomiłem ten mały topic. 

Przedwczoraj pytałem na Discordzie, ale użytkownicy powiedzieli, że w sumie takiego pomysłu nie kojarzą. Otóż w wielkim skrócie - chodzi o dogenerowanie/wybudowanie całego odcinka Zawiercie-Myszków wraz ze stacją Myszków (brakuje chyba jakieś 2 przystanki, więc na oko nie więcej niż 10km szlaku). LK1 mamy na odcinku widocznym z CMK, a czemuby nie zrobić w ramach podstawowej wersji (bez DLC) stacji w Myszkowie, zwłaszcza że sam nakład pracy, przy samych zamierzeniach trasy na Kraków oraz DLC Łódzkiego to pikuś?

Na co nam Myszków? Do pociągów regionalnych relacji Katowice-Myszków. Obecnie mamy pociągi Gliwice-Częstochowa które możemy sobie poprowadzić na odcinku Katowice-Zawiercie + 2 p.o. Dzięki stacji możnaby de facto zrobić taką pseudo służbę typowego regio. Dziwnie kończyć służbę poprzez urywanie się torów, a takie godzinne służby w regionie najbardziej obciążonym przez dyspozytorów miałaby wzięcie graczy.

Jak to widzę - otóż stacja Myszków ma 3 krawędzie peronowe, zakładając nawet sterowanie stacji przez BOT'a, możnaby zmusić go do używania tej trzeciej krawędzi tylko do pociągów kończących / rozpoczynających w Myszkowie. Dwa, możnaby wykorzystać tutaj uproszczona wersję manewrów dających wjazd na peron, obrót EZT i powrót do Katowic. 

Co sądzą inni, mamy szansę na małą dobudówkę poszerzającą miłośnikom kiblo-służb frajdę poprzez faktyczne rozpoczęcie i zakończenie trasy (i podanie analizy ofc!! 🙂 🙂 🙂 )? Ciekawi mnie opinia twórców - bo nakład pracy jest niewielki 😉

Dziękuję za uwagę, byliście wspaniali! 😉

• I agree 3
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

Terms of Use Privacy Policy