Jump to content
Due to technical issues, the API backend has been disabled until Monday. This will not affect multiplayer mode, but will impact services that rely on the API, such as online maps. ×

Recommended Posts

Posted

Mam taką sugestię, dosyć oczywistą żeby zrobić rozkłady jazdy analogicznie do TSW4. Żeby po prostu móc pojechać sobie z punktu A do punktu B. Ale proponuję zrobić to lepiej niż w TSW4. Tam każda trasa jest na tyle krótka, że nie trzeba wybierać odcinka bo cały jest krótki, ale w SimRail wiemy, że trasy są na 3 lub nawet 4 godziny. W związku z tym proponuję zrobić jakby 2 sekcje:

- rozkłady realne (te odwzorowujące realne połączenia np. Warszawa - Katowice)

- fikcyjne - żeby gracz mógł sobie stworzyć dowolną trasę np: Warszawa Zachodnia - Warszawa Wschodnia, mógł ustalić godzinę i pogodę oraz pociąg (nawet Pendolino na krótkim odcinku - jakby miał ochotę)

No i żeby w obu wypadkach można było wybrać pogodę i porę roku. Co do godziny odjazdu to też by się przydało w obu przypadkach, ale jakby rozkłady z sekcji pierwszej miały być super realistyczne no to to tylko faktyczne godziny odjazdu, a w sekcji drugiej wg uznania gracza.

Posted (edited)

Nie każdy ma czas i ochotę na robienie samemu. W TSW4 też jest edytor co nie koliduje z tym, że są rozkłady. I nie piszę o przerabainu scenariuszy tylko zrobieniu rozkładów. Scenariusze np z manewrami i cudami na kiju mogą zostać. Osobiście nie gram w TSW4 żadnych scenariuszy. Ale jakby w SimRail miały zostać scenariusze to w mojej opinii tylko analogicznie jak w TSW4 czyli z podpowiadajkami (jak w samouczkach w SimRail). Głównie mi zależy na rozkładach.

Edited by adamets2
Posted
1 minutę temu, adamets2 napisał(a):

Nie każdy ma czas i ochotę na robienie samemu. W TSW4 też jest edytor co nie koliduje z tym, że są rozkłady.

Jak zostanie dodany edytor scenariuszy to naprawdę bedzie sporo scenariuszy zrobionych przez społeczność i jak sam nawet nie będziesz miał czasu ich zrobić , albo umiał  to na pewno coś sobie ciekawego dobierzesz z tego co udostępnią inni gracze. Ponadto będą scenariusze dodane przez zespół SimRail więc nie masz co się martwić. 

• I agree 1
Posted

Z tego co wyczytałem w innym temacie to scenariusze mają w ogóle zostać zlikwidowane i ma być przebudowany cały single więc liczę na to, że będą rozkłady.

Posted
Godzinę temu, adamets2 napisał(a):

Z tego co wyczytałem w innym temacie to scenariusze mają w ogóle zostać zlikwidowane i ma być przebudowany cały single więc liczę na to, że będą rozkłady.

Nie zlikwidowane tylko zastąpione nowymi . PS.Proszę czytać ze zrozumieniem , aby nie wprowadzać innych graczy w błąd.

• Like 1
  • Thanks 3
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

Terms of Use Privacy Policy