PL_Andrev Posted December 8, 2023 Posted December 8, 2023 Grając na multi na dowolnym składzie pasażerskim mamy podpowiedzi co do bieżącego stanu wymiany pasażerów. Problem w tym że grając z wyłączoną podpowiedzią F2 tracimy informacje: - status następnego semafora - odległość do następnej stacji - stan wymiany pasażerów (gotowość do odjazdu) Usprawnienie: Proponuję aby na multi na każdym postoju handlowym był podawany gwizdek / informacja na radio o gotowości składu do odjazdu. PS. Nie tylko mnie to pali jak widać: Z cytowanego wątku też dobra propozycja; 10 godzin temu, jumps napisał(a): Albo chociaż komunikat na ekranie "Gotowy do odjazdu" na wzór istniejącego "Można się już zatrzymać", który byłby widoczny niezależnie od ustawienia HUDu pod F2. 11
przem Posted December 9, 2023 Posted December 9, 2023 Zgadzam się w 100%. Najlepszy byłby chyba sygnał dźwiękowy (choćby ten gwizdek). Nie raz otrzymałem komunikat "minąłeś punkt zatrzymania", tylko dlatego, że gram bez huda i przy opóźnieniu nie wiedziałem, że pozostało jeszcze kilka sekund postoju na stacji. Natomiast włączanie i wyłączanie huda na każdym postoju handlowym jest nie tylko irytujące, ale i odbiera realizm. 8
SIMRAIL Team inomushis Posted December 18, 2023 SIMRAIL Team Posted December 18, 2023 W multi - gwizdek będzie odtwarzany na chwilę przed tym, jak okrąg odliczający czas dobiega końca, razem z komunikatem na chacie "12345, gotów do odjazdu". W singlu - gwizdek podobnie, ale komunikat od kierownika pociągu (chat + dźwięk) pozostaje w kwestii Twórcy scenariusza. Work in progress. 15 1
Baranczak Posted May 25 Posted May 25 W takim razie ode mnie sugestia jeszcze jednego usprawnienia sygnału do odjazdu, poprawiającego realizm rozgrywki, a przy tym chyba niezbyt trudnego do zaimplementowania. Mianowicie gwizdek (sygnał gotowości od kierownika) powinien być podawany po spełnieniu jednocześnie 3 warunków: 1) nadeszła (lub minęła) godzina planowego odjazdu pociągu 2) wsiedli wszyscy pasażerowie 3) został wyświetlony sygnał zezwalający na semaforze (tylko jeśli takowy znajduje się w zasięgu wzroku, określonym liczbowo, np. 200 m - kwestia do ustalenia) 1 4
Conrad Posted May 25 Posted May 25 W dniu 18.12.2023 o 12:11, inomushis napisał(a): W singlu - gwizdek podobnie, ale komunikat od kierownika pociągu (chat + dźwięk) pozostaje w kwestii Twórcy scenariusza. Nie dałoby się ten czato-dźwięk dodać także do trybu multi, w scenariuszu singla daje to fajny klimat, a przecież wypowiada to kierownik pociągu, więc jadąc pasażerskimi byłby to kolejne fajne urozmaicenie zwiększające fun z gry. Jeszcze żeby ciągle nie był to ten sam głos, można byłoby wybierać spośród 5-6 typów (głosy męskie i kobiece), wybieranych w opcjach gry. 1 1
Recommended Posts