kris890129 Posted December 2, 2023 Share Posted December 2, 2023 W pojazdach nie da się uruchomić wyłącznika szybkiego, co uniemożliwia ruszenie pojazdu. Ta sama sytuacja jest w samouczku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mluczak.kutno Posted December 2, 2023 Share Posted December 2, 2023 Nastawnikiem kierunku (ta dźwignia po lewej stronie pulpitu) zejdź na pozycję neutralną, wtedy spróbuj załączyć wyłącznik szybki. Wprowadzone to zostało po ostatnim małym patchu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronith89 Posted December 2, 2023 Share Posted December 2, 2023 Trzeba zrobić tak jak kolega radzi. U Mnie działa😃 Link to comment Share on other sites More sharing options...
slawomir320 Posted December 5, 2023 Share Posted December 5, 2023 A u mnie niestetey nie, w żadnym scenariuszu, gdzie trzeba odpalić EN57 nie da rady zamknąć wyłącznika szybkiego. Nie pomaga ustawienie kierunku jazdy na zero, w obydwu kabinach..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
jazzmanPL Posted December 9, 2023 Share Posted December 9, 2023 (edited) U mnie to samo. Po włączeniu baterii i odblokowaniu PR oraz załączeniu czerwonych świateł w składzie łączonym EN57, w aktywnej kabinie załączają się czerwone kontrolki wyłącznika szybkiego i przetwornicy. Jadę zapewne na baterii i skład staje w DG ząbkowice, po czym nie można go w żaden sposób uruchomić. Dodam tylko, że żaden z 2 dodatkowych patchów nie pomógł. Opuszczanie obu pantografów również nie działa, więc nie można opuścić tylnego pantografu. Edited December 9, 2023 by jazzmanPL Link to comment Share on other sites More sharing options...
jazzmanPL Posted December 9, 2023 Share Posted December 9, 2023 OK, problem zlokalizowany, Kontrolki wchodzą tylko wtedy, jeżeli najpierw aktywuje się kabinę właściwą, a następnie tą w czerwonym składzie. Przy załączeniu baterii i odblokowaniu przekaźnika w składzie tylnym, a następnie aktywacji właściwego składu niebieskiego, problem nie występuje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts