en57 Posted November 22, 2023 Share Posted November 22, 2023 W kabinie rb nie działa amperomierz WN. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SIMRAIL Team Admin BOT Posted November 22, 2023 SIMRAIL Team Share Posted November 22, 2023 Thank you for reporting this issue! Internal ticket number: #2849 Dziękujemy za zgłoszenie tego problemu! Wewnętrzny numer zgłoszenia: #2849 Link to comment Share on other sites More sharing options...
SIMRAIL Team Stele Posted November 23, 2023 SIMRAIL Team Share Posted November 23, 2023 Nie potwierdzam. Jesteś pewien, że obie połówki ciągnęły? EN71 to elektrycznie dwa kible spięte zadami. Jeśli w Sb coś wybije, wskaźniki w Rb to wykażą. Link to comment Share on other sites More sharing options...
en57 Posted November 23, 2023 Author Share Posted November 23, 2023 (edited) 10 godzin temu, Stele napisał(a): Nie potwierdzam. Jesteś pewien, że obie połówki ciągnęły? EN71 to elektrycznie dwa kible spięte zadami. Jeśli w Sb coś wybije, wskaźniki w Rb to wykażą. Na tym filmie jest wszystko. 1. Brak świecenia lampki "jazda na oporach" w obu kabinach. 2. Amperomierz WN w rb. 3. Pod koniec filmu brak możliwości podniesienia pantografów po wjechaniu w peron. Tak samo jest i na EN57. Oczywiście mówimy o trybie jednoosobowym. Generalnie to te dźwięki silników (o ile to są dźwięki silników) są zdecydowanie zbyt ciche. -------------- Pomińmy już taki fakt, że czuwak zasadniczo nie działa tak jak tutaj. Po naciśnięciu grzybka "czas się resetuje" nawet na postoju, a tutaj tak jakby to było na sztywno przypisane, że czuwak aktywuje się 10 sekund po ruszeniu i potem co te 60 s. Pseudo SIFA... Podejrzewam, że w innych pojazdach jest tak samo. To jest rozumiem celowe uproszczenie? Edited November 23, 2023 by en57 Link to comment Share on other sites More sharing options...
SIMRAIL Team Stele Posted November 23, 2023 SIMRAIL Team Share Posted November 23, 2023 No nie potrafię zduplikować. W edytorze działa mi jak trzeba. Na filmie nie jestem pewien kąta, ale na jakiej pozycji zostawiasz nastawnik kierunku w Ra? Był błąd z jazdą w sekcji B jak był na wył. na 0 działało dobrze. Czuwak ma dwa tryby. 15s i 60s, przełączające się gdy pojazd przekroczy 5-10km/h. Musiałbym poszukać w kodzie ile dokładnie. Przyciśnięcie grzyba na postoju resetuje timer. Link to comment Share on other sites More sharing options...
en57 Posted November 23, 2023 Author Share Posted November 23, 2023 + te pantografy (nie) działają tak, że można je podnieść dwa razy, ale za trzecim już nie. Jednak to nie jest zależne od dojechania do punktu zatrzymania. SimRail_log_2023-11-23_22-24-38.txt Link to comment Share on other sites More sharing options...
en57 Posted November 23, 2023 Author Share Posted November 23, 2023 (edited) 4 godziny temu, Stele napisał(a): No nie potrafię zduplikować. A ja tak :) Ło... przepraszam za dubel. Zmęczony jestem, widać obsługa forum nie przerasta w tym momencie 🤣 Edited November 23, 2023 by en57 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts