Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Zapraszam po nowy update który zawiera już dwa scenariusze relacji:

1). Katowice - Warszawa Wschodnia przez Kozłów (InterRegio Chebziok)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2). Warszawa Wschodnia - Sędziszów przez Zawiercie, Katowice, Sławków i Kozłów (InterRegio Hanys)

[Katowice - zmiana kabiny!] Do wyboru mamy dwie pory roku: Lato, Zima.

InterRegio Hanys ma poprawiony (zaktualizowany) rozkład jazdy.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ważne co będzie w planach:

- Kolejne scenariusze

- Zmiany pogody

- Ruch AI 

FB_IMG_1701295103197.thumb.jpg.f2df3a734d64ce42cc0b3d9225e1ea6a.jpg

20231127214247_1.jpg

SimRailMod_version.0612.rar

51_Rozkładówki.rar

Edited by Chamski Dowcip
Próbka do aktualizacja (51_Rozkładówki) New Update v31.03.24
  • Like 2
  • Thanks 3
Posted (edited)
W dniu 24.11.2023 o 14:12, Interceptor napisał(a):

Pojawi się trasa w drugą stronę? z Sędziszowa na Warszawę?

Tak pojawi się (napewno) w obecnej chwili powstaje InterRegio z Katowic do Warszawy przez Kozłów i będzie na jednostce EZT - EN71

Edited by Chamski Dowcip
  • Like 2
Posted

Ukończyłem właśnie ten scenariusz. Mam za sobą bite 5 godzin jazdy. Nie ukrywam, że do tego celu wypiłem dwie mocne kawy i dobrze napakowałem się jedzeniem. 😉 Szkoda, że nie ma dodatkowego ruchu, ale sam przebieg jest jak najbardziej fajny. Jednak jest błąd w rozkładzie - Warszawa Włochy - godzina 8.54. Powinno być wpisane tak mniej więcej 9.16 i będzie ok. Reszta rozkładu w miarę dobra. Występują także fajne urozmaicenia w postaci jazdy po lewym torze. Dodam jeszcze, że na końcowej stacji - Warszawa Wschodnia - nie odlicza pasażerów i nie kończy służby. Z innej beczki, rozkład jest tak zrobiony, że można sobie wstawić na własne potrzeby np. "siódemkę" z pięcioma wagonami i polecieć 120. Będziemy się też mieścić mniej więcej w rozkładzie, bo jest tak na +/- 2 minuty, ale to jako taki tam pomysł, gdyby ktoś się chciał w taki sposób zabawić. 🙂 Dzięki za kolejny scenariusz.

• Thanks 1
Posted
53 minuty temu, skylake napisał(a):

Ukończyłem właśnie ten scenariusz. Mam za sobą bite 5 godzin jazdy. Nie ukrywam, że do tego celu wypiłem dwie mocne kawy i dobrze napakowałem się jedzeniem. 😉 Szkoda, że nie ma dodatkowego ruchu, ale sam przebieg jest jak najbardziej fajny. Jednak jest błąd w rozkładzie - Warszawa Włochy - godzina 8.54. Powinno być wpisane tak mniej więcej 9.16 i będzie ok. Reszta rozkładu w miarę dobra. Występują także fajne urozmaicenia w postaci jazdy po lewym torze. Dodam jeszcze, że na końcowej stacji - Warszawa Wschodnia - nie odlicza pasażerów i nie kończy służby. Z innej beczki, rozkład jest tak zrobiony, że można sobie wstawić na własne potrzeby np. "siódemkę" z pięcioma wagonami i polecieć 120. Będziemy się też mieścić mniej więcej w rozkładzie, bo jest tak na +/- 2 minuty, ale to jako taki tam pomysł, gdyby ktoś się chciał w taki sposób zabawić. 🙂 Dzięki za kolejny scenariusz.

Dziękuję serdecznie za ocenę. Sam scenariusz beż użycia edytora jest utrudniony i trzeba włożyć w to serce. Lecz z kolei na opinie i uwagi będą prostowane. Dziękuję, do następnego!!!

• Thanks 1
Posted

Już niebawem InterRegio Hanys z Warszawy do Sędziszowa przez Sosnowiec Główny a być może nawet przez Katowice kto wie czy uda się połączyć dwa różne przebiegi 😀

FB_IMG_1701295103197.jpg

Posted

Ukończyłem właśnie najnowszy scenariusz tylko zamieniłem sobie kibelka na TLK z 14 wagonami, bardzo przyjemny scenariusz, z pewnością na długie wieczory jedyne błędy jakie wyłapałem to tak jak wspomniał kolega wcześniej że nie zalicza końcowej stacji Warszawa Wschodnia oraz ten błąd z godziną przelotu przez Warszawa Włochy. Fajnie by było jakbyś dodał z jakieś dwie zmiany pogody powiedzmy przed Kozłowem i za Opocznem, oraz przydałby się postój w Grodzisku Mazowieckim do pełni szczęścia. Dzięki wielkie za ten scenariusz bo będę wracał do niego oraz czekam na kolejne🙂

Bez tytułu.png

• Thanks 1
Posted
18 minut temu, Paczek napisał(a):

Ukończyłem właśnie najnowszy scenariusz tylko zamieniłem sobie kibelka na TLK z 14 wagonami, bardzo przyjemny scenariusz, z pewnością na długie wieczory jedyne błędy jakie wyłapałem to tak jak wspomniał kolega wcześniej że nie zalicza końcowej stacji Warszawa Wschodnia oraz ten błąd z godziną przelotu przez Warszawa Włochy. Fajnie by było jakbyś dodał z jakieś dwie zmiany pogody powiedzmy przed Kozłowem i za Opocznem, oraz przydałby się postój w Grodzisku Mazowieckim do pełni szczęścia. Dzięki wielkie za ten scenariusz bo będę wracał do niego oraz czekam na kolejne🙂

Bez tytułu.png

Brak postoju w Grodzisku jest tymczasowy przy kolejnej aktualizacji zostanie dodany, zarówno jak i korekta rozkładu jazdy. Za opinie bardzo dziękuje 🙂. Pozdrawiam

Posted (edited)
4 godziny temu, Chamski Dowcip napisał(a):

Na samej górze /|\

Ja z kolei nie mogę ruszyć  w tym scenariuszu w ogóle a wszystko robię dobrze bo już umiem odpalać en57, co jest nie tak? Zarówno z jednej jak i drugiej kabiny. przetwornica w ogóle nie działa, wygląda mi to na błąd bo nie mogę jej ani odblokować ani przy uruchomieniu wszystkiego na nowo też nie działa

Edited by adisuper
Posted
2 godziny temu, adisuper napisał(a):

Ja z kolei nie mogę ruszyć  w tym scenariuszu w ogóle a wszystko robię dobrze bo już umiem odpalać en57, co jest nie tak? Zarówno z jednej jak i drugiej kabiny. przetwornica w ogóle nie działa, wygląda mi to na błąd bo nie mogę jej ani odblokować ani przy uruchomieniu wszystkiego na nowo też nie działa

neutralny bieg wrzuć

• Haha 1
  • I agree 1
Posted
11 godzin temu, Chamski Dowcip napisał(a):

neutralny bieg wrzuć

To też nic nie skutkowało aczkolwiek sprawdzę jeszcze raz bo neutralny to jałowy

Posted
30 minut temu, adisuper napisał(a):

To też nic nie skutkowało

Pomaga. Też miałem problem z scenariuszem. Na klawiaturze strzałka w dół na jałowy/neutralny/zero jak zwał tak zwał i pomaga. To samo na scenariuszach oryginalnych simkolu. Z ustawionym kierunkiem do przodu nie uruchomisz endolino.

• I agree 1
Posted
31 minut temu, misiekczołgista napisał(a):

Pomaga. Też miałem problem z scenariuszem. Na klawiaturze strzałka w dół na jałowy/neutralny/zero jak zwał tak zwał i pomaga. To samo na scenariuszach oryginalnych simkolu. Z ustawionym kierunkiem do przodu nie uruchomisz endolino.

Próbowałem  z neutralnym i nic, chodzi mi o katowice- Warszawa wschodnia kibelkiem km pojedynczym

• 2 weeks later...
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

Terms of Use Privacy Policy