Barti Posted December 12, 2022 Share Posted December 12, 2022 Nie znalazłem podobnego tematu, jeśli gdzieś przeoczyłem, a jest, to z góry przepraszam. Podczas sprawowania Dyżurnego na Katowice Zawodzie, samoistnie zerwała się blokada WBL szlaku 2G, wcześniej próbując podać przebieg przez semafory D2 > B2, wyskoczył błąd nie przyjęcia polecenia, odprawiać można było pociągi tylko na Sz z semafora D2 z wyłączoną blokadą WBL próba przywrócenia blokady za pomocą WBL nie dała żadnego skutku Link to comment Share on other sites More sharing options...
SIMRAIL Team Solution firleju Posted December 12, 2022 SIMRAIL Team Solution Share Posted December 12, 2022 Żeby była możliwość zmiany kierunku cały szlak musi być wolny - zielony prostokąt nad symbolem blokady. "Zerwanie blokady" - zwolnienie blokady jest inicjowane na sąsiednim posterunku - zrobił to ktoś na Sosnowcu Głównym - nie wymaga potwierdzenia Link to comment Share on other sites More sharing options...
Barti Posted December 13, 2022 Author Share Posted December 13, 2022 Właśnie pytałem się człowieka, co tam obsługiwał, powiedział, że nie zrywał, ale 100% nie uwierzę, możliwe że celowo urwał Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts