Jump to content
Due to technical issues, the API backend has been disabled until Monday. This will not affect multiplayer mode, but will impact services that rely on the API, such as online maps. ×

Recommended Posts

Posted
10 godzin temu, easy peasy carrot squeezy napisał(a):

Czyli jak rozumiem ten na Opocznie co nawalony przez godzinę zakorkował cały ruch (podobno nie pierwszy raz) i nie chciał wyjść to Ty i teraz obrażasz się bo dostałeś za to bana? 🤦‍♂️

Tak to ten sam

• Like 1
Posted
16 godzin temu, easy peasy carrot squeezy napisał(a):

Czyli jak rozumiem ten na Opocznie co nawalony przez godzinę zakorkował cały ruch (podobno nie pierwszy raz) i nie chciał wyjść to Ty i teraz obrażasz się bo dostałeś za to bana? 🤦‍♂️

no dokładnie xD

• Like 1
Posted
W dniu 14.07.2023 o 14:54, salonik_kultury napisał(a):

Kolego, grałeś kiedykolwiek w TD2? To jest gra stworzona i rozwijana przez stowarzyszenie, którego w tym momencie szefem jest (był)  Jakub J. Personaliów nie znam.

Zamierzałem, ale okazał się właśnie płatną usługą online, więc nigdy do tego nie doszło.

• Haha 1
Posted
4 godziny temu, Nieciej napisał(a):
W dniu 14.07.2023 o 13:54, salonik_kultury napisał(a):

Kolego, grałeś kiedykolwiek w TD2? To jest gra stworzona i rozwijana przez stowarzyszenie, którego w tym momencie szefem jest (był)  Jakub J. Personaliów nie znam.

Zamierzałem, ale okazał się właśnie płatną usługą online, więc nigdy do tego nie doszło.

TD jest darmową grą i można wpłacić dobrowolny datek. Pobierasz, instalujesz i grasz za darmo. Jeśli masz ochotę, to wpłacasz datek.

• I agree 2
Posted (edited)

Nie pograłem za darmo - bez owego "dobrowolnego" datku (coś na zasadzie kościelnego "co łaska, ale nie mniej niż...") nie możesz tam pograć (ew. nie mogłeś - nie wracam do tematu, bo sporo sobie wówczas poczytałem i absolutnie nie odpowiada mi ani forma tej symulacji (łączenie ze sobą losowo odcinków fikcyjnych linii - wiesz skąd wyjedziesz, ale nie wiesz dokąd pojedziesz, jaka tam jest vmax, jakie ograniczenia i czy w ogóle chcesz tam jechać) ani towarzystwo, nie mówiąc staniu godzinami pod semaforami w stacjach. W każdym razie w kabinie pojazdu trakcyjnego Train Driver nigdy się nie znalazłem i to już nie nastąpi - na pewno. Ale same pliki rzeczywiście (w odróżnieniu od plików SR) można pobrać za darmo - pytanie brzmi: po co?

Edit: Przypomniałem sobie (to jednak już parę lat minęło, odkąd ten twór próbuje zrewolucjonizować symulacje kolejowe w Polsce): użyszkodników darmowych obowiązuje KOLEJKA, jak do Tibii, która jednak w odróżnieniu od tibijskiej nie dawała nawet nadziei na wejście choćby dla przetestowania jak to w ogóle "chodzi". Tak czy inaczej jest to dziś tak samo przestarzałe i nudne, jak MaSzyna (TAK, MaSzyna jest nudna i przestarzała, a przy tym potrafi przycinać się na naprawdę mocnym sprzęcie - jak OMSI/2 - i na dodatek gryzie się z Radeonami, bo ktoś się kiedyś uparł, że tak jest/będzie okej).

Edited by Nieciej
  • Confused 3
  • I agree 1
Posted (edited)
5 godzin temu, Nieciej napisał(a):

Nie pograłem za darmo - bez owego "dobrowolnego" datku (coś na zasadzie kościelnego "co łaska, ale nie mniej niż...") nie możesz tam pograć (ew. nie mogłeś - nie wracam do tematu, bo sporo sobie wówczas poczytałem i absolutnie nie odpowiada mi ani forma tej symulacji (łączenie ze sobą losowo odcinków fikcyjnych linii - wiesz skąd wyjedziesz, ale nie wiesz dokąd pojedziesz, jaka tam jest vmax, jakie ograniczenia i czy w ogóle chcesz tam jechać) ani towarzystwo, nie mówiąc staniu godzinami pod semaforami w stacjach. W każdym razie w kabinie pojazdu trakcyjnego Train Driver nigdy się nie znalazłem i to już nie nastąpi - na pewno. Ale same pliki rzeczywiście (w odróżnieniu od plików SR) można pobrać za darmo - pytanie brzmi: po co?

Nie zagralem ale sie wypowiem, totalne bzdury opisujesz. Jest sporo stacji fikcyjnych ale gros to sa realnie odwzorowane stacje z oryginalnym ukladem torowym,  rozklad jazdy jest wystawiany w porozumieniu z dyzurnym, piszesz przez co chcesz jechac i czy ma.byc dlugi czy krotki RJ i po wystawieniu rozkladu dokladnie wiesz przez jakie stacje kolejno bedziesz przejezdzal i na jakiej konczyl, tak samo sie tyczy vmax na rozkladzie masz to pieknie rozpisane, jeszcze nie zdarzylo mi sie zebym w TD2 przy jednym rozkladzie stal semaforem godzine czy godzinami jak juz to pare minut tak samo sie dzieje tutaj a towarzystwo, no coz uwazam ze jest takie samo jak i tutaj i w TD2 sa czarne owce i tutaj jest tak samo o byle co lataaj na discord i pisza glupoty i donosza tak samo jest w TD2.

Dla jasnosci, nie jestem adminem TD2 modem czy innym i nie zalezy mi na dobrej opini TD2 ale pisanie glupot nie znajac prawdziwego stanu rzeczy jest mega wypaczone.

Edited by plu96
  • Haha 1
  • I agree 3
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

Terms of Use Privacy Policy