Jump to content

Blokowanie ruchu w trybie dyżurnego

macli

Recommended Posts

Napotykam regularnie dziwny błąd powodujący zablokowanie możliwości ruchu postaci w czasie pracy dyżurki. Klawiatura i skróty klawiszowe (zarówno Win, jak i w grze) działają, mam też pełną kontrolę nad przełącznikami, przyciskami czy ISDR w grze (które są w zasięgu kamery). Nie mogę się jedynie poruszyć ani obrócić wzroku myszką. Błąd występuje szybciej na większych posterunkach (np. na Zawierciu czasem nawet po kilku minutach). Nie występuje na nastawniach komputerowych (mogę siedzieć godzinami, bez problemu), ani w trybie maszynisty.

Co ciekawe, po wystąpieniu błędu wyjście z serwera i połączenie się ponowne (również do innego serwera) nie kasuje błędu. Kamera pozostaje zablokowana w trybie dyżurnego i maszynisty.

• I agree 1

Dzisiaj spędziłem kilka godzin na Grodzisku - bez problemu. Na Łazy Łc blokada ruchu nastąpiła po kilkudziesięciu minutach. Zauważyłem jednak ciekawe zjawisko - nie mogąc się ruszyć nie zgłosiłem odjazdu pociągu i wyskoczyło okienko z pytaniem bota "Co odjechało?". Pojawienie się okienka odblokowało postać! Załączam logi z ostatniego fragmentu rozgrywki.

SimRail_log_2023-06-09_19-41-01.txt

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

Terms of Use Privacy Policy