macli Posted June 5, 2023 Share Posted June 5, 2023 Napotykam regularnie dziwny błąd powodujący zablokowanie możliwości ruchu postaci w czasie pracy dyżurki. Klawiatura i skróty klawiszowe (zarówno Win, jak i w grze) działają, mam też pełną kontrolę nad przełącznikami, przyciskami czy ISDR w grze (które są w zasięgu kamery). Nie mogę się jedynie poruszyć ani obrócić wzroku myszką. Błąd występuje szybciej na większych posterunkach (np. na Zawierciu czasem nawet po kilku minutach). Nie występuje na nastawniach komputerowych (mogę siedzieć godzinami, bez problemu), ani w trybie maszynisty. Co ciekawe, po wystąpieniu błędu wyjście z serwera i połączenie się ponowne (również do innego serwera) nie kasuje błędu. Kamera pozostaje zablokowana w trybie dyżurnego i maszynisty. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
SIMRAIL Team uetam Posted June 8, 2023 SIMRAIL Team Share Posted June 8, 2023 Hej, prosimy o podrzucenie logów z gry. Link to comment Share on other sites More sharing options...
macli Posted June 8, 2023 Author Share Posted June 8, 2023 SimRail_log_2023-06-08_10-39-27.txt Proszę bardzo - podłączyłem się na Zawiercie, żeby było dość szybko (rzadko udaje mi się tam wysiedzieć pół godziny chociaż), a tu nawet 3 minuty nie minęły. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
SIMRAIL Team Admin BOT Posted June 9, 2023 SIMRAIL Team Share Posted June 9, 2023 Thank you for reporting this issue! Internal ticket number: #2513 Dziękujemy za zgłoszenie tego problemu! Wewnętrzny numer zgłoszenia: #2513 Link to comment Share on other sites More sharing options...
macli Posted June 9, 2023 Author Share Posted June 9, 2023 Dzisiaj spędziłem kilka godzin na Grodzisku - bez problemu. Na Łazy Łc blokada ruchu nastąpiła po kilkudziesięciu minutach. Zauważyłem jednak ciekawe zjawisko - nie mogąc się ruszyć nie zgłosiłem odjazdu pociągu i wyskoczyło okienko z pytaniem bota "Co odjechało?". Pojawienie się okienka odblokowało postać! Załączam logi z ostatniego fragmentu rozgrywki. SimRail_log_2023-06-09_19-41-01.txt Link to comment Share on other sites More sharing options...
macli Posted June 10, 2023 Author Share Posted June 10, 2023 Sprawdzając zjawisko, które wczoraj zauważyłem, spędziłem dzisiaj 1,5h zupełnie bezproblemowej gry na Zawierciu (co mi się nigdy nie udało). Tym razem nie zamykałem jednak okien chatu z botami - i błąd nie wystąpił. Załączam log. SimRail_log_2023-06-10_16-56-39.txt Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts