DeagleMaster Posted May 25, 2023 Posted May 25, 2023 Witam mam problem podczas jazdy w trybie wieloosobowym nagle wywala komunikat "Scenariusz zakończony" wie ktoś jak to naprawić (dodam że wywala mi to losowo w trakcie jazdy)
SIMRAIL Team uetam Posted May 25, 2023 SIMRAIL Team Posted May 25, 2023 W których dokładnie miejscach wyskakuje Ci taki komunikat? Może po prostu dojeżdżasz do granicy mapy 🙂
DeagleMaster Posted May 25, 2023 Author Posted May 25, 2023 różnie wyskakuje, raczej nie dojeżdżam do końca bo na rozkładzie mam jeszcze stacje, dodatkowo zauważyłem że jakoś 3 sekundy przed wywaleniem zaczynają mi spadać FPSy
macli Posted May 25, 2023 Posted May 25, 2023 To że pociąg jedzie dalej, nie znaczy że możesz go dalej prowadzić. Generalnie brzmi jak komunikat końca mapy. Jeśli potem się jeszcze wyświetla podsumowanie trasy, to masz odpowiedź. 1
DeagleMaster Posted May 25, 2023 Author Posted May 25, 2023 a dobra to nie wiedziałem w takim razie wszystko już wiem
Carlosss Posted December 24, 2023 Posted December 24, 2023 W dniu 25.05.2023 o 22:31, macli napisał(a): To że pociąg jedzie dalej, nie znaczy że możesz go dalej prowadzić. Generalnie brzmi jak komunikat końca mapy. Jeśli potem się jeszcze wyświetla podsumowanie trasy, to masz odpowiedź. Jestem początkującym graczem. Mnie tez "wywala" z gry podczas jazdy online, na końcu mam podsumowanie trasy. Rozumiem, że to nie jest żaden błąd. Tylko trasa gdzie jeszcze nie ma map, tak?
Michał_Wx Posted December 24, 2023 Posted December 24, 2023 5 minut temu, Carlosss napisał(a): Jestem początkującym graczem. Mnie tez "wywala" z gry podczas jazdy online, na końcu mam podsumowanie trasy. Rozumiem, że to nie jest żaden błąd. Tylko trasa gdzie jeszcze nie ma map, tak? Jeśli wyświetla ci się zielony ptaszek i że ukończono scenariusz to znaczy że dojechałeś do końca grywalnego miejsca a pociąg do końca trasy prowadzi bot, np. w Miechowie to fizycznie torów nie ma a Myszków to już jest na krańcu mapy że się z niej niemalże spada i dlatego kończy się grę w miejscu gdzie jeszcze jest pełny teren zrobiony.
Carlosss Posted December 24, 2023 Posted December 24, 2023 3 minuty temu, Michał_Wx napisał(a): Jeśli wyświetla ci się zielony ptaszek i że ukończono scenariusz to znaczy że dojechałeś do końca grywalnego miejsca a pociąg do końca trasy prowadzi bot, np. w Miechowie to fizycznie torów nie ma a Myszków to już jest na krańcu mapy że się z niej niemalże spada i dlatego kończy się grę w miejscu gdzie jeszcze jest pełny teren zrobiony. Musze spojrzec czy miałem zielony ptaszek. Bo na podsumowaniu jeszcze często mam kilka stacji do minięcia. Prosze wybaczyc moje pytania ale dopiero gram od kilku dni w tego symulatora akurat.
mklukasz Posted December 26, 2023 Posted December 26, 2023 Mnie też wywala max. 2 min od wejścia... było tak samo na początku, później długi czas ok, znów jakiś tydzień źle, i teraz od listopadowej aktualizacji wywala. Ale jak połączę się przez hot spot mobilnie jest ok. Dostawca internetu na którym wywala mówi że u nich jest wszystko odblokowane, i cały czas tak samo.. no i fakt był czas gdzie wszystko śmigało, a popsuło się teraz po aktualizacji. Próbowałem sprawdzić czy wszystkie porty co używa gra nie są zablokowanie.. i wygląda na ok. Wrzucam log.. może ktoś mądrzejszy coś w nim dojrzy oprócz "KCP: Connection timed out after not receiving any message for 30000ms. Disconnecting." SimRail_log_2023-12-26_21-51-11.txt 1
Pepe Posted December 28, 2023 Posted December 28, 2023 (edited) Mnie również wywala po około (różnice sekundowe) dwóch minutach gry... Mam tak od około 2 tygodni, wcześniej nie miałem z tym problemów. Zrobiłem reinstall, aktualizowalem sterowniki, sprawdzałem spójność plików gry i nic ;( Również dorzucam log, może ktoś znajdzie odpowiedz -_- SimRail_log_2023-12-28_15-59-01.txt Edited December 28, 2023 by Pepe
mklukasz Posted January 22 Posted January 22 Nie wiem czy to przypadek czy nie, ale następnego dnia od wrzucenie poprzedniego posta o wywalaniu, nagle wszystko wróciło do normy. W między czasie zmieniłem laptopa, i wczystko działało elegancko do wczoraj. Od wczoraj ponownie po wejścu, po kilku sekundach wyrzuca z serwera, z chińskiego też. SimRail_log_2024-01-22_10-02-25.txt SimRail_log_2024-01-22_09-51-30.txt
Recommended Posts