misiek_131415 Posted May 20, 2023 Share Posted May 20, 2023 Dzień dobry. Po ostatniej aktualizacji BOT na Dorocie wbija blokadę kierunku nawet jak nic nie jedzie. Będąc na nastawni np DGW nie ma możliwości puścić pociągi po dwóch torach jednocześnie w razie potrzeby. To samo od strony Juliusza. Wbita blokada i nie mogę puścić dwóch składów jednocześnie ja Juliusz. Czy to jakieś ułatwienie dla mało doświadczonych graczy czy jakiś błąd? Sławków też wbija blokadę w kierunku DGW bez potrzeby. Jak teraz przekonać BOT w Sławkowie (przy wbitej blokadzie i braku pociągu z naprzeciwka) że opłaca się puścić towar po prawym torem a lewym szybszy pasażerski? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SIMRAIL Team uetam Posted May 21, 2023 SIMRAIL Team Share Posted May 21, 2023 Możliwość puszczenia pociągu oczywiście istnieje - wystarczy zapytać bota o drogę wolną po torze lewym a następnie gdy bot zainicjuje zwolnienie kierunku blokady. Link to comment Share on other sites More sharing options...
misiek_131415 Posted May 21, 2023 Author Share Posted May 21, 2023 Sprawdziłem to teraz raz jeszcze. Dorota odmawia zdjęcia blokady. Pociąg który był dla niej priorytetem był gdzieś w połowie pomiędzy Dańdówka a Juliusz. Ok 10min zanim doczłapał się do Doroty. Z DGW to chyba szybciej się jedzie do Doroty. Sławków o dziwo zdjął blokadę. Blokadę założył na pociąg ruszający z Jaroszowiec Olkuski. Przepraszam jeśli przekręciłem nazwę. Jaroszowiec, Olkusz, Bukowno, Sławków. Ciekawi mnie czy jeżeli szlak byłby pusty i pociąg ruszyłby z Sędziszowa to czy Sławków założy blokadę:) Wracając do wątku. Sławków zdjął blokadę ale w ułamku sekundy zaczął wbijać ponownie. Po kilku próbach odpuściłem. Z refleksem BOTa nie wygram:) Tak więc nie będę tutaj bił pianę jak pewien niezadowolony z nazewnictwa składów KM gracz:) Lubiłem grać na Dorocie i DGW. Po ostatniej aktualizacji dla mnie to jest porażka te dwie nastawnie. Mam wrażenie że zbyt łatwe to teraz jest i przy okazji wykluczające puszczanie składów dwoma torami jednocześnie na Sławków i Dorotę. Przy okazji ostatnia aktualizacja poza tymi dwiema nastawniami to petarda. Doszło dużo nowych składów towarowych i nie ma nudy. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
SIMRAIL Team uetam Posted May 21, 2023 SIMRAIL Team Share Posted May 21, 2023 15 minut temu, misiekczolgista napisał(a): Sprawdziłem to teraz raz jeszcze. Dorota odmawia zdjęcia blokady. Pociąg który był dla niej priorytetem był gdzieś w połowie pomiędzy Dańdówka a Juliusz. Ok 10min zanim doczłapał się do Doroty. Z DGW to chyba szybciej się jedzie do Doroty. Sławków o dziwo zdjął blokadę. Blokadę założył na pociąg ruszający z Jaroszowiec Olkuski. Przepraszam jeśli przekręciłem nazwę. Jaroszowiec, Olkusz, Bukowno, Sławków. Ciekawi mnie czy jeżeli szlak byłby pusty i pociąg ruszyłby z Sędziszowa to czy Sławków założy blokadę:) Wracając do wątku. Sławków zdjął blokadę ale w ułamku sekundy zaczął wbijać ponownie. Po kilku próbach odpuściłem. Z refleksem BOTa nie wygram:) Tak więc nie będę tutaj bił pianę jak pewien niezadowolony z nazewnictwa składów KM gracz:) Lubiłem grać na Dorocie i DGW. Po ostatniej aktualizacji dla mnie to jest porażka te dwie nastawnie. Mam wrażenie że zbyt łatwe to teraz jest i przy okazji wykluczające puszczanie składów dwoma torami jednocześnie na Sławków i Dorotę. Przy okazji ostatnia aktualizacja poza tymi dwiema nastawniami to petarda. Doszło dużo nowych składów towarowych i nie ma nudy. Ogólnie to plan jest taki żeby VD nie załączał tych blokad bez pociągów tak jak to ma miejsce w tej chwili. Powinno to się udać poprawić w przyszłym tygodniu. 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts