WILK Posted May 14, 2023 Share Posted May 14, 2023 Witam Grając w SimRail zauważyłem dziwną tendencję do samocofania pociągów tj. sytucja gdy w przypadku próby ruszenia po zatrzymaniu pociąg z ustawionym nastawnikiem kierunkowym do przodu pociąg zaczyna jazdę wsteczną. Sytuacja ta jest sporadyczna lecz zdarza się. Z góry dziękuję za rozpatrzenie sprawy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SIMRAIL Team GoppelPL Posted May 14, 2023 SIMRAIL Team Share Posted May 14, 2023 Możesz załączyć jakiś film albo chociaż log z gry? Nikt jeszcze nie miał takiego problemu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pasiur Posted May 14, 2023 Share Posted May 14, 2023 47 minut temu, WILK napisał(a): Witam Grając w SimRail zauważyłem dziwną tendencję do samocofania pociągów tj. sytucja gdy w przypadku próby ruszenia po zatrzymaniu pociąg z ustawionym nastawnikiem kierunkowym do przodu pociąg zaczyna jazdę wsteczną. Sytuacja ta jest sporadyczna lecz zdarza się. Z góry dziękuję za rozpatrzenie sprawy. Jeśli stoisz na wzniesieniu, to obowiązuje prawo grawitacji Link to comment Share on other sites More sharing options...
WILK Posted May 14, 2023 Author Share Posted May 14, 2023 Wiem ale mi najczęciaj to w Katowicach się dzieje Link to comment Share on other sites More sharing options...
SIMRAIL Team GoppelPL Posted May 14, 2023 SIMRAIL Team Share Posted May 14, 2023 W Katowicach perony są po spadku w stronę Ligoty, więc odhamowany skład jak najbardziej ma prawo się stoczyć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
WILK Posted May 14, 2023 Author Share Posted May 14, 2023 aa okey dzięki wielkie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pasiur Posted May 14, 2023 Share Posted May 14, 2023 9 minut temu, WILK napisał(a): Wiem ale mi najczęciaj to w Katowicach się dzieje Przy każdym postoju hamujesz hamulcem lokomotywy żeby skład się nie stoczył. I nie ma znaczenia gdzie stoisz. Masz mieć skład zahamowany do momentu odjazdu. Ten hamulec szybko się luzuje i możesz ruszyć bez problemu. Na tej samej zasadzie ruszasz samochodem z hamulca ręcznego. W Pendolino masz hamulec postojowy, ale EU, EP musisz użyć hamulca lokomotywy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts