WILK Posted May 14, 2023 Posted May 14, 2023 Witam Grając w SimRail zauważyłem dziwną tendencję do samocofania pociągów tj. sytucja gdy w przypadku próby ruszenia po zatrzymaniu pociąg z ustawionym nastawnikiem kierunkowym do przodu pociąg zaczyna jazdę wsteczną. Sytuacja ta jest sporadyczna lecz zdarza się. Z góry dziękuję za rozpatrzenie sprawy.
SIMRAIL Team GoppelPL Posted May 14, 2023 SIMRAIL Team Posted May 14, 2023 Możesz załączyć jakiś film albo chociaż log z gry? Nikt jeszcze nie miał takiego problemu.
Pasiur Posted May 14, 2023 Posted May 14, 2023 47 minut temu, WILK napisał(a): Witam Grając w SimRail zauważyłem dziwną tendencję do samocofania pociągów tj. sytucja gdy w przypadku próby ruszenia po zatrzymaniu pociąg z ustawionym nastawnikiem kierunkowym do przodu pociąg zaczyna jazdę wsteczną. Sytuacja ta jest sporadyczna lecz zdarza się. Z góry dziękuję za rozpatrzenie sprawy. Jeśli stoisz na wzniesieniu, to obowiązuje prawo grawitacji
WILK Posted May 14, 2023 Author Posted May 14, 2023 Wiem ale mi najczęciaj to w Katowicach się dzieje
SIMRAIL Team GoppelPL Posted May 14, 2023 SIMRAIL Team Posted May 14, 2023 W Katowicach perony są po spadku w stronę Ligoty, więc odhamowany skład jak najbardziej ma prawo się stoczyć.
Pasiur Posted May 14, 2023 Posted May 14, 2023 9 minut temu, WILK napisał(a): Wiem ale mi najczęciaj to w Katowicach się dzieje Przy każdym postoju hamujesz hamulcem lokomotywy żeby skład się nie stoczył. I nie ma znaczenia gdzie stoisz. Masz mieć skład zahamowany do momentu odjazdu. Ten hamulec szybko się luzuje i możesz ruszyć bez problemu. Na tej samej zasadzie ruszasz samochodem z hamulca ręcznego. W Pendolino masz hamulec postojowy, ale EU, EP musisz użyć hamulca lokomotywy.
Recommended Posts