Nolux Posted May 5, 2023 Posted May 5, 2023 Tworzę ten post by pokazać kilka miejsc na obecnej mapie SimRail (konkretnie Warszawy i okolic) gdzie można by było poprawić roślinność ponieważ zauważyłem taką potrzebę. 1. Warszawa Powiśle- Jak widać na zdjęciach w SimRail przy stacji Warszawa Powiśle jako drzewa zostały wykorzystane małe drzewka tymczasem gdy w prawdziwej Warszawie są tam duże gęste drzewa które swoimi koronami oddzielają stacje z lewej jak i z prawej strony. 2.Most Średnicowy- na Wschodnim brzegu Wisły rośnie wiele drzew, z wielkimi, gęstymi koronami pełnymi liści, które dosięgają nawet samego mostu. W SimRailu natomiast są tam małe drzewka. 3. Warszawa Ochota Po wyjeździ z Warszawy Centralnej w stronę Warszawy Zachodniej w SimRail ujrzymy malutkie krzaczki, tymczasem w prawdziwym świecie ujrzymy drzewa, niskie ale z na tyle dużymi koronami by przysłonić ulice znajdującą się za nimi. 4. Warszawa Zachodnia- w Simrailu płaskie pole a w realu ładne drzewka (nie mam screena bliżej ale na całej tej stronie obok tych dużych budynków stoją w realu drzewa a w Simrail nic niema) (Przeprasza za słabą jakoś ale tylko takie zdjęcia znalazłem) To samo po prawej stronie, a w grze pusto 5.Zajezdnia SKM- przy samym wyjeździe z Warszawy Zachodniej z każdej strony są drzewa a w SimRailu jest tylko kilka drzew pomiędzy Zajezdnią SKM a torami w stronę Warszawy Włochy. porównanie horyzontu Simrail vs Realny świat ( w porównaniu do drzew) Wiem że nie wszystko da się zrobić perfekcyjnie ale widziałem w SimRail znacznie większe drzewa które w sam raz pasują w te miejsca zamiast tych które obecnie tam stoją. Mam nadzieje że ktoś przeczyta moją sugestię o dodanie większych drzew jak i większej ich ilości. 🙂 1 23
Mephrite Posted May 17, 2023 Posted May 17, 2023 Tak to można każdą stację obfotografować, ale przy tej długości trasy i próbie utrzymania wydajności - ciężko powiedzieć czy wykonalne. Fakt faktem - wygląd otoczenia kuleje, choć trzeba przyznać że ta krótsza trasa śląska wygląda na bardziej dopieszczoną. 😉
pomiary.el1 Posted May 17, 2023 Posted May 17, 2023 Tylko, że Warszawa, nawet przy ustawieniach na full, wygląda jak miasto na pustyni. Tak, to przynajmniej krzaki zasłoniłyby dalsze otoczenie i nie byłoby problemu, a i efekt wizualny lepszy. Nas, "maszynistów" powinno interesować to co widoczne z kabiny, a nie jakiejś tam kamery zewnętrznej a`la drona. 2
Recommended Posts