SuperBuster11 Posted May 3, 2023 Share Posted May 3, 2023 Mam pytanie odnoście tego semafora. Jak się nazywa i gdzie jest błąd? W SimRail czy w aplikacji semafor? Bo według tej aplikacji, na tym semaforze zielone światło jest na środku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FkolW32 Posted May 3, 2023 Share Posted May 3, 2023 Na screenie z Simrail masz semafor samoczynnej blokady liniowej posiadający komory zieloną, czerwoną i pomarańczową (kolejność od góry do dołu), a na screenie z aplikacji semafor masz sygnalizator powtarzający, który posiada komory pomarańczową, zieloną i białą. Błędu więc tu żadnego nie ma. 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
SuperBuster11 Posted May 3, 2023 Author Share Posted May 3, 2023 (edited) Semafor SBL ma w aplikacji dodatkową tabliczkę. Może dlatego miałem problem z poprzednim semaforem. Edited May 3, 2023 by SuperBuster11 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Artur_G Posted May 3, 2023 Share Posted May 3, 2023 Nie wskaźnik stanowi różnicę, a kolor masztu. Semafory sbl mają maszty białe, a sygnalizatory powtarzające szare. Wskaźnik W18 umieszczany jest jedynie na ostatnim semaforze sbl, a nie na każdym. 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
SuperBuster11 Posted May 3, 2023 Author Share Posted May 3, 2023 Ok, dzięki za wyjaśnienie. A nawet różnicy w kolorze masztu nie zauważyłem 😁 I po co to tak komplikować? 😏 Link to comment Share on other sites More sharing options...
SIMRAIL Team GoppelPL Posted May 6, 2023 SIMRAIL Team Share Posted May 6, 2023 W dniu 3.05.2023 o 20:52, SuperBuster11 napisał(a): I po co to tak komplikować? Właśnie po to, żeby nie pomylić sygnalizatora powtarzającego z przepaloną białą żarówką i semafora sbl 😉 3 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts