MALECKI Posted May 2, 2023 Posted May 2, 2023 Z wielu stron słyszałem o problemach graczy z optymalizacją. Jestem trochę zdziwiony, bo u mnie na i5 i GeForce 1050 chodzi naprawdę spoko, choć na średnich ustawieniach. Zdarza mi się grać także na telewizorze 70 cali i tam potrafi ciąć. Zauważyłem jednak coś ciekawego. Wystarczy wejść w opcje podczas gry i przesunąć delikatnie suwak limitu klatek - nie ma znaczenia czy w górę czy w dół - i płynność wraca. Ja mam domyślnie 60 fps. Jak coś tnie, przesuwam na 57 lub 63 i śmiga ładnie. Postanowiłem o tym napisać po pierwsze do wiadomości devów, a po drugie dla Was gracze, bo może u kogoś też taka zależność wystąpi i dzięki temu rozgrywka stanie się przyjemniejsza. Pozdrawiam. 2
krzysk Posted May 6, 2023 Posted May 6, 2023 Ja też podpowiem w tym miejscu swój patent. Mam również podobny sprzęt jak powyżej (tj. i5 i GFX 1060) i także gram na średnich ustawieniach ale poprawiłem swoje wrażenia poprzez drobne korekty w domyślnych odległościach generowanych obiektów: odległości rysowania, renderowania infrastruktury kolejowej i torów. Warto poświęcić kilka klatek na sekundę i wydłużyć odległości renderowania o 10-20% a efekt jest rewelacyjny, tak jakbyśmy przesiedli się na zupełnie inny mocniejszy komputer. Polecam sprawdzić
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now