Finek Posted April 29, 2023 Share Posted April 29, 2023 Dzień dobry Po wczorajszym zamieszaniu na Sosnowcu Południowym (PL2) i opóźnieniach pociągów towarowych o ponad godzinę, wbiłem dziś na Sosnowiec Południowy, kolejny raz zobaczyć, czy jest tak źle... Próbowałem działać dokładnie tak, jak działał gracz, co był wczoraj, bez wspomagania się mapą... I pojawił się problem. Pytam o możliwość wysłania pociągu - "Brak wolnego toru". Oczywiście. Sprawdzam na mapie... No, tak. Dańdówka nie przyjmuje na wjazdowy, a dopiero, gdy tor się zwolni. Jest tu pewna logika.. No to czekam... czekam... czekam.... na mapie widzę, ze już pociąg opuścił Dańdówkę. Pytam raz jeszcze. Teraz odpowiedź to "Tak, można wysyłać" Ponieważ na Dańdówce siedzi bot, nie można go zapytać, za ile tor będzie wolny. Niemniej ten problem występuje nie tylko na Dańdówce, a zawsze przy ruchu jednotorowym z botem. Tam akurat jest to najbardziej widoczne, bo to ruch regularny. I tak pomyślałem. Czy nie byłoby dobrze, aby AI, po zanegowaniu dostępności toru, do czasu odwołania pociągu... gdy tylko odpowiedź zmieni się z NIE na TAK, sama dawała znać? Bo tak to musiałem wspomagać się mapą i spamować pytanie "czy już mogę"? 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Japaw Posted May 2, 2023 Share Posted May 2, 2023 Normalnie tak powinno być. Powinien być dodany komunikat "Czekać", który potem powinien zobowiązywać do informacji o tym czy można pociag puszczać czy nie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts