FluffyAdmiral Posted April 28, 2023 Share Posted April 28, 2023 Dzisiaj podczas rozgrywki na posterunku Dorota zdarzyło mi się, że gracz obsługujacy posterunek Dąbrowa Górnicza Wschodnia załozył blokadę na torze lewym. Po zaakceptowaniu blokady oraz ułożeniu przebiegu dla nadjeżdżającego pociagu, gracz z Dąbrowy zerwał blokadę aby użyc toru prawego. Z tego powodu, strzałka blokady liniowej z kierunku Dąbrowy Wschodniej zaczęła migać tak jakby Dąbrowa chciała załozyć blokadę na torze lewym i załączył się dzwonek blokady. Pomimo wszelakich prób, nie byłem w stanie odblokować tej części pulpitu i wyłączyć dzwonka. Poniżej zamieszczam link do wideo z tego zdarzenia (Start od 3:00:30) Poźniej, podczas rozmowy z graczem na posterunku Dąbrowa Górniaca Wschodnia, dowiedziałem się, że u niego strałka na tym torze również się zablokowała. (około 3:38:00) Link to comment Share on other sites More sharing options...
SIMRAIL Team uetam Posted May 2, 2023 SIMRAIL Team Share Posted May 2, 2023 Następnym razem w takiej sytuacji zwolnij przebieg od semafora wjazdowego przypisanego do tej blokady - powinno to umożliwić wybranie polecenia POZ na blokadzie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FluffyAdmiral Posted May 3, 2023 Author Share Posted May 3, 2023 Przebieg od tego semafora został zwolniony w 3:03:15 i pomimo tego, nie dało sie zatwierdzić lub odrzucić blokady. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts