Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Witam,

Prosiłbym o zaimplementowanie wsparcia dla TOBII eye tracker.

Posiadam trackira, jednak ostatnio postanowilem zainwestowac w eye trackera.🙂

Efekt jest niesamowity; idac za symulatorami lotu oraz truck simulatorem, ktory natywnie wspiera tobiego, uwazam ze znacznie usprawniloby to korzystanie z smiraila.

Pozdrawiam,

DC

Edited by jazzmanPL
  • I agree 3
  • 6 months later...
  • 2 years later...
Posted

3 lata to wersja optymistyczna? dobrze że nie 30 🙂 Może ktoś wreszcie uświadomi sobie, że TrackIR to już czasy zamierzchłe. 

Posted (edited)
4 godziny temu, jazzmanPL napisał(a):

3 lata to wersja optymistyczna? dobrze że nie 30 🙂 Może ktoś wreszcie uświadomi sobie, że TrackIR to już czasy zamierzchłe. 

Podczerwień ma się ciągle  dobrze, gdyż jest uniwersalna czy korzystasz w ciągu dnia czy nocy. Jest tania i nie ustępuje jakościowo innym rozwiązaniom. 

Dopiero VR, czy AR z eye tracking to wyższy level.

Edited by Conrad
  • Like 1
Posted (edited)

@jazzmanPL w SimRail doskonale działa Tobii poprzez OpenTracka, który jest obecnie zintegrowany w Tobii Game Hub gdzie można ustawić mnóstwo opcji. Używam Tobii od wielu lat i jestem bardzo zadowolony. Wcześniej używałem TrackNoIr i bardzo żałuję bo OpenTrack/Tobii Game Hub to deklasacja TrackNoIr. Zarówno instalacji jak i używania. Nawet to, że cały game hub jest po polsku jak i instrukcja na stronie Tobii jak zainstalować OpenTracka też po polsku to też coś zmienia. Generalnie to instalujesz tylko OpenTracka i dajesz dostęp w game hub do niego i wszystko ustawiasz w Tobii 🙂 

Bardzo wiele gier nie ma natywnego wsparcia dla Tobii ale dzięki OpenTrack/Tobii Game Hub będą działać wszędzie. Nawet w jednym przypadku czyli The Bus / Fernbus od TML mimo, że natywnie wspiera Tobii to i tak używam OpenTrack/Tobii Game Hub bo ma znacznie więcej opcji. Jedynie natywnie super działa mi w ETS2/ATS

Edited by adamets2
  • Thanks 1
Posted

Ja nie jeżdżę na multi. Tzn bardzo rzadko, a jak już na jakimś pustym angielskim bo na polskim to w wolnym czasie nie mam ochoty słuchać przeklinającej dzieciarni 🙂 Oczywiście większość użytkowników jest ok, ale wystarczy jedna osoba co będzie psuła zabawę. Po za tym niektórzy za głośno się drą 🙂

• I disagree 1
Posted

Szkoda. Fajnie byłoby pojeździć w wersji live 🙂 z tego co widziałem chyba najbardziej oblegany jest PL3. A PL2/PL1 ? Z tego co wiem na PL1 jeżdżą osoby bardziej pro. Ja szukam takiego miejsca, gdzie można byłoby się czegoś nauczyć i trochę pogadać. Może coś polecicie?

Jeździłem trochę na samym początku i było całkiem spoko, a w ostatnim roku nie miałem za bardzo czasu na multi.

Posted

@jazzmanPL po prostu sobie odpal grę i pojeźdź gdzie chcesz. Nikt cię nie zabije. Sam zobaczysz jaki serwer ci pasuje. Myślę, że na tyle dobrze umiesz grać w SimRail, że na każdym sobie poradzisz. Mówimy oczywiście o roli maszynisty nie dyżurki bo na dyżurce to już trzeba coś tam umieć.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

Terms of Use Privacy Policy