jazzmanPL Posted April 25, 2023 Posted April 25, 2023 (edited) Witam, Prosiłbym o zaimplementowanie wsparcia dla TOBII eye tracker. Posiadam trackira, jednak ostatnio postanowilem zainwestowac w eye trackera.🙂 Efekt jest niesamowity; idac za symulatorami lotu oraz truck simulatorem, ktory natywnie wspiera tobiego, uwazam ze znacznie usprawniloby to korzystanie z smiraila. Pozdrawiam, DC Edited July 29, 2023 by jazzmanPL 3
Albi_PL Posted November 22, 2023 Posted November 22, 2023 Ja również proszę. Jest opcja w ustawieniach włączona a nie działa śledzenie.
jazzmanPL Posted yesterday at 12:39 PM Author Posted yesterday at 12:39 PM Hej, Czy może ktoś posiada informacje o tym, czy TOBII będzie kiedykolwiek wspierany?
Xawes Posted yesterday at 01:00 PM Posted yesterday at 01:00 PM Pewnie se poczekasz kolejne 3 lata😆 1
jazzmanPL Posted yesterday at 01:21 PM Author Posted yesterday at 01:21 PM 3 lata to wersja optymistyczna? dobrze że nie 30 🙂 Może ktoś wreszcie uświadomi sobie, że TrackIR to już czasy zamierzchłe.
Conrad Posted 23 hours ago Posted 23 hours ago Próbowaliście przez OpenTrack? https://help.tobii.com/hc/en-us/articles/28217654574865-How-to-do-Opentrack-setup-for-Tobii-Game-Hub 1 1
Conrad Posted 23 hours ago Posted 23 hours ago (edited) 4 godziny temu, jazzmanPL napisał(a): 3 lata to wersja optymistyczna? dobrze że nie 30 🙂 Może ktoś wreszcie uświadomi sobie, że TrackIR to już czasy zamierzchłe. Podczerwień ma się ciągle dobrze, gdyż jest uniwersalna czy korzystasz w ciągu dnia czy nocy. Jest tania i nie ustępuje jakościowo innym rozwiązaniom. Dopiero VR, czy AR z eye tracking to wyższy level. Edited 23 hours ago by Conrad 1
adamets2 Posted 22 hours ago Posted 22 hours ago (edited) @jazzmanPL w SimRail doskonale działa Tobii poprzez OpenTracka, który jest obecnie zintegrowany w Tobii Game Hub gdzie można ustawić mnóstwo opcji. Używam Tobii od wielu lat i jestem bardzo zadowolony. Wcześniej używałem TrackNoIr i bardzo żałuję bo OpenTrack/Tobii Game Hub to deklasacja TrackNoIr. Zarówno instalacji jak i używania. Nawet to, że cały game hub jest po polsku jak i instrukcja na stronie Tobii jak zainstalować OpenTracka też po polsku to też coś zmienia. Generalnie to instalujesz tylko OpenTracka i dajesz dostęp w game hub do niego i wszystko ustawiasz w Tobii 🙂 Bardzo wiele gier nie ma natywnego wsparcia dla Tobii ale dzięki OpenTrack/Tobii Game Hub będą działać wszędzie. Nawet w jednym przypadku czyli The Bus / Fernbus od TML mimo, że natywnie wspiera Tobii to i tak używam OpenTrack/Tobii Game Hub bo ma znacznie więcej opcji. Jedynie natywnie super działa mi w ETS2/ATS Edited 22 hours ago by adamets2 1
jazzmanPL Posted 19 hours ago Author Posted 19 hours ago (edited) Dzięki za pomoc @adamets2 @Conrad ! Rzeczywiście - na opentracku z Tobii Game Hub działa fenomenalnie. @Albi_PL @Xawes spróbujcie 🙂 Super!!! Edited 19 hours ago by jazzmanPL 1
jazzmanPL Posted 19 hours ago Author Posted 19 hours ago Pytanie z innej beczki - na którym serwerze PL jeździcie na multi?
adamets2 Posted 18 hours ago Posted 18 hours ago Ja nie jeżdżę na multi. Tzn bardzo rzadko, a jak już na jakimś pustym angielskim bo na polskim to w wolnym czasie nie mam ochoty słuchać przeklinającej dzieciarni 🙂 Oczywiście większość użytkowników jest ok, ale wystarczy jedna osoba co będzie psuła zabawę. Po za tym niektórzy za głośno się drą 🙂 1
jazzmanPL Posted 17 hours ago Author Posted 17 hours ago Szkoda. Fajnie byłoby pojeździć w wersji live 🙂 z tego co widziałem chyba najbardziej oblegany jest PL3. A PL2/PL1 ? Z tego co wiem na PL1 jeżdżą osoby bardziej pro. Ja szukam takiego miejsca, gdzie można byłoby się czegoś nauczyć i trochę pogadać. Może coś polecicie? Jeździłem trochę na samym początku i było całkiem spoko, a w ostatnim roku nie miałem za bardzo czasu na multi.
adamets2 Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago @jazzmanPL po prostu sobie odpal grę i pojeźdź gdzie chcesz. Nikt cię nie zabije. Sam zobaczysz jaki serwer ci pasuje. Myślę, że na tyle dobrze umiesz grać w SimRail, że na każdym sobie poradzisz. Mówimy oczywiście o roli maszynisty nie dyżurki bo na dyżurce to już trzeba coś tam umieć.
Recommended Posts