bart_dem Posted April 24, 2023 Share Posted April 24, 2023 Spójrzcie co dziś zastałem po wejściu na Zawiercie. Godzina 7:21 serwer PL1. Niemal na wszystkich bocznicach składy nie tylko towarowe, ale również osobowe. Nie sądzę aby zrobił to bot, ktoś kto był na Zawierciu przede mną zrobił to celowo i zapewne zajęło mu to sporo czasu. Za takie coś powinno się karać okresowym banem na multiplayer. Log pod zrzutem. SimRail_log_2023-04-24_07-21-23.txt 1 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
noepoland Posted April 24, 2023 Share Posted April 24, 2023 (edited) Cześć. Nikt nie zrobił tego specjalnie. Zakorkowały się LB i nie było jak rozlokować tego. Pomagało trzech Użytkowników, każdy próbował choć minimalnie ruszyć LB i LA, LB na siło sobie zapychało tory Parzystymi a od Zw i LA nic nie chciał brać. Po zrzucie widać ze cały kierunek na LA jest zablokowany i z kolejnym pociągiem który wjeżdża na peron 2. Ot rozwiązanie zagadki.... Można sobie zawsze mapkę SimRail_Me odpalić i zobaczyć gdzie tkwi przyczyna jaki pociąg jaki sygnał ma podany itd. Edited April 24, 2023 by noepoland 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MichuZ Posted April 25, 2023 Share Posted April 25, 2023 Celowe czy nie, ja tam lubię takie sytuacje jak wchodzą na nastawnię. Sporym wyzwaniem jest potem rozładowanie tego, także dla mnie to nie problem, a wręcz bardzo ciekawa służba. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bart_dem Posted April 25, 2023 Author Share Posted April 25, 2023 2 godziny temu, MichuZ napisał(a): Celowe czy nie, ja tam lubię takie sytuacje jak wchodzą na nastawnię. Sporym wyzwaniem jest potem rozładowanie tego, także dla mnie to nie problem, a wręcz bardzo ciekawa służba. Ale nie w tej sytuacji. Pełna zgoda gdyby można było wykonać manewry, ponieważ składy osobowe, które stały na bocznicy towarowej po lewej stronie nastawni, powinny wyjechać w kierunku Łazów po LK1 w związku z tym należało je wycofać z bocznicy aby skierować na właściwą linię, niestety bot nie cofnie składem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
noepoland Posted April 25, 2023 Share Posted April 25, 2023 Można ratować się w inny sposób, dzisiaj było tak zakorkowane IT1, NL1 i FR1. Boty czasem się zawieszają. Najlepsza zabawa jest ok 4:00 - 5:00 kiedy przez kilka godzin grają Boty i same sobie robią imprezkę. Przykład, luzak 2422xx na mapie stal za pociągiem ale w grze stal w innym pociągu (czyli się wykoleił ale był aktywny), kiedy na niego dzisiaj się zasiadło, i dezaktywowało bota, jechał ponad 400 km/h przez dwie sekundy po czym dostałem info ze się wykoleiłem, fakt ucierpiał tez skład 4420xx ale mapa rusza. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcion Posted April 25, 2023 Share Posted April 25, 2023 Godzinę temu, bart_dem napisał(a): Ale nie w tej sytuacji. Pełna zgoda gdyby można było wykonać manewry, ponieważ składy osobowe, które stały na bocznicy towarowej po lewej stronie nastawni, powinny wyjechać w kierunku Łazów po LK1 w związku z tym należało je wycofać z bocznicy aby skierować na właściwą linię, niestety bot nie cofnie składem. Niekoniecznie. Wysyłając wszystkie pociągi torem 4, Ła i tak skieruje na właściwe tory 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts