qbahn Posted March 30, 2023 Share Posted March 30, 2023 (edited) Sądząc po szyszkach, to chyba są sosny. Ale w zasadzie to jedyna wskazówka. Macie sporo ładnych modeli drzew. Znakomite świerki, ładne brzozy, a nawet młode sosny. Ale te starsze, to nijak mi nie przypominają oryginałów. Układ przestrzenny bardziej jak drzewo liściaste. Pień nie staje się jasny ku górze. Igły się srebrzą lub rozjaśniają zbytnio - chyba wiem o jaki efekt chodziło autorowi - przesączania się światła przez igły. Ale wg. mnie, bez bardziej zaawansowanego modelu oświetlenia, to wygląda bardzo nienaturalnie (i chyba lepiej, żeby tego efektu nie było lub było znacznie mniej). Generalnie drzewo, którego jest najwięcej w naszym kraju, wg. mnie jest najsłabiej dopracowane. PS. dendrologiem nie jestem, ale mi ten wygląd przeszkadza. 😉 Edited March 30, 2023 by qbann 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
SIMRAIL Team Admin BOT Posted April 1, 2023 SIMRAIL Team Share Posted April 1, 2023 Thank you for reporting this issue! Internal ticket number: #2292 Dziękujemy za zgłoszenie tego problemu! Wewnętrzny numer zgłoszenia: #2292 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts