Domin92 Posted March 21, 2023 Posted March 21, 2023 Chciałbym zacząć w końcu używać mikrofonu bo pisanie jest czasochłonne i nudne, ale cóż... nie działa. W systemie wszystko jest ok, w innych grach mnie słychać, na systemowym rejestratorze głosu również. W grze jednak gracze zgłaszają, że w ogóle mnie nie słychać. W opcjach dźwięku gra również nie wykrywa dźwięków w ''podgląd nagrywania mikrofonu''. Komunikację głosową zbindowałem sobie pod V. Karta dźwiękowa to Sound Blaster Z a mikrofon to jakiś noname dołączony z kartą. Jednak wszędzie indziej działa... Co robię nie tak?
BrejSki Posted March 21, 2023 Posted March 21, 2023 (edited) Podpinam się pod ten problem - dźwięk u mnie SimRail łapie tylko z kamerki. Z Sound Blastera (Audigy FX) nie wyłapuje dźwięku. SimRail również nie transmituje dźwięku z mikrofonu na laptopie - wykrywa dźwięk w ustawieniach dźwięku (wizualizacja działa TRAGICZNIE), ale nikt mnie nie słyszy. Edited March 21, 2023 by BrejSki
Domin92 Posted March 21, 2023 Author Posted March 21, 2023 U mnie teraz o dziwo zaczął działać i ludzie mnie słyszą. Wcześniej nie działał, teraz działa a ja nic nie zrobiłem. Dziwna sprawa...
Sector76 Posted March 21, 2023 Posted March 21, 2023 Pamiętajcie że istnieją kanały radiowe. Najlepiej do testów mikrofonu włączyć automatyczne ustawianie w menu. No i radio ma ograniczony zasięg, nie porozmawiacie z każdym na serwerze.
Domin92 Posted March 21, 2023 Author Posted March 21, 2023 Ja mówię akurat o DR, bo skoro dzwonię do DR 20km ode mnie i mnie nie słyszy, a ja go tak, to problem jednak występuje...
Recommended Posts