Domin92 Posted March 21, 2023 Share Posted March 21, 2023 Chciałbym zacząć w końcu używać mikrofonu bo pisanie jest czasochłonne i nudne, ale cóż... nie działa. W systemie wszystko jest ok, w innych grach mnie słychać, na systemowym rejestratorze głosu również. W grze jednak gracze zgłaszają, że w ogóle mnie nie słychać. W opcjach dźwięku gra również nie wykrywa dźwięków w ''podgląd nagrywania mikrofonu''. Komunikację głosową zbindowałem sobie pod V. Karta dźwiękowa to Sound Blaster Z a mikrofon to jakiś noname dołączony z kartą. Jednak wszędzie indziej działa... Co robię nie tak? Link to comment Share on other sites More sharing options...
BrejSki Posted March 21, 2023 Share Posted March 21, 2023 (edited) Podpinam się pod ten problem - dźwięk u mnie SimRail łapie tylko z kamerki. Z Sound Blastera (Audigy FX) nie wyłapuje dźwięku. SimRail również nie transmituje dźwięku z mikrofonu na laptopie - wykrywa dźwięk w ustawieniach dźwięku (wizualizacja działa TRAGICZNIE), ale nikt mnie nie słyszy. Edited March 21, 2023 by BrejSki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Domin92 Posted March 21, 2023 Author Share Posted March 21, 2023 U mnie teraz o dziwo zaczął działać i ludzie mnie słyszą. Wcześniej nie działał, teraz działa a ja nic nie zrobiłem. Dziwna sprawa... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sector76 Posted March 21, 2023 Share Posted March 21, 2023 Pamiętajcie że istnieją kanały radiowe. Najlepiej do testów mikrofonu włączyć automatyczne ustawianie w menu. No i radio ma ograniczony zasięg, nie porozmawiacie z każdym na serwerze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Domin92 Posted March 21, 2023 Author Share Posted March 21, 2023 Ja mówię akurat o DR, bo skoro dzwonię do DR 20km ode mnie i mnie nie słyszy, a ja go tak, to problem jednak występuje... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts