kolejaros Posted March 18, 2023 Share Posted March 18, 2023 (edited) Witam, Moje spostrzeżenia dotyczące trybu multi, które w mojej ocenie bardzo ożywią mapę i tryb multiplayer: konieczność wprowadzenia postojów dla pociągów do Kielc na stacjach Sosnowiec Południowy, Sławków i Wolbrom. Inaczej pociąg TLK nie różni się niczym od pociągu towarowego, a fajnie urozmaicić przewozy na linii do Sędziszowa. wprowadzenie stojących na niektórych stacjach zestawów wagonów na bocznych torach. Nawet jeśli byłby to wagon pojedynczy odstawiony, jako uszkodzony. To mega dodaje realizmu. Wprowadzenie drezyny roboczej (budowa modelu od zera), która będzie na dany dzień wyjeżdżać na tor w celu prowadzenia robót i dzięki temu zmuszenie do jazdy tylko po jednym torze, a maszyniści będą widzieć drezynę i pracowników - to najtrudniejszy pomysł, ale bardzo dodający realizmu! Wprowadzenie działania ASDEK, by czasem informował dyżurnego ruchu, z jakiego składu trzeba wystawić wagon na najbliższej stacji, bo jest podkuty. To da się zrobić i doda super smaczku - myślę tu bardziej o wagonach towarowych, a bardzo rzadko o pasażerskich. Można wprowadzić niski poziom prawdopodobieństwa wystąpienia danej sytacji. Nastawnie boty, żeby też rzadko dawały Sz z powodu rzekomej awarii. Składy towarowe na dwie lokomotywy EU07 i 40 węglarek - proste do wykonania i bardzo często widziane na Śląsku Wprowadzenie również relacji pociągów towarowych do Mszczonowa (na CMK do Szelig) Wprowadzenie relacji dla KŚ ze stacją docelową Zawiercie (jak w realu), gdzie po dojeździe do stacji, gracz, lub bot musi zjechać na tor odstawczy na 20-30 minut i z powrotem na Katowice Edited March 18, 2023 by kolejaros 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts