rafalp163 Posted March 9, 2023 Share Posted March 9, 2023 Jak w temacie. Światła przejeżdżających z przeciwka pociągów są na tyle mocne że oślepiają. Nie wiem czy to realistyczne ale wydaje mi się że to nie powinno tak być. Dodatkowo światła latarni często zostawiają dziwną niebieską poświatę na torach (odbicie światła). Zapomniałem screenów zrobić ale przy następnej rozgrywce wrzucę do tematu Link to comment Share on other sites More sharing options...
mluczak.kutno Posted March 9, 2023 Share Posted March 9, 2023 Co do świateł, to zauważyłem, że wielu graczy po zmroku jeździ cały czas na światłach długich. Nie dziwię się, światła- nawet długie- są trochę takie sobie a przełączenie bez skrótu klawiszowego też nie jest jakieś bardzo wygodne. 1 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
broniewskijarek Posted March 9, 2023 Share Posted March 9, 2023 Jest taka pozycja na przełączniku świateł - 'światła mijania' (a w EU07 przełącznik 'przyciemnianie'). Jak sama nazwa wskazuje należy go używać przy mijaniu innego składu oraz podczas przejazdu przez perony. 😉 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafalp163 Posted March 10, 2023 Author Share Posted March 10, 2023 I to właśnie na tych światłach się to dzieje. Przypomnę że na multiplayerze bot sam dobiera właściwe oświetlenie pociągu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pasiur Posted March 12, 2023 Share Posted March 12, 2023 W dniu 9.03.2023 o 08:47, broniewskijarek napisał(a): Jest taka pozycja na przełączniku świateł - 'światła mijania' (a w EU07 przełącznik 'przyciemnianie'). Jak sama nazwa wskazuje należy go używać przy mijaniu innego składu oraz podczas przejazdu przez perony. 😉 Większość o tym wie, ale nie można się doprosić skrótu klawiszowego. 1 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts