mluczak.kutno Posted March 7, 2023 Posted March 7, 2023 Czy w nocy wyłączone jest generowanie cieni? Ani infrastruktura ani ludzie na peronie po "podświetleniu" światłami lokomotywy nie rzucają cienia. Kwestia ustawień? Sprzętu? Screeny z serwera PL2, godzina na serwerze w okolicach 22.00, stacji niestety nie pomnę.
SIMRAIL Team Stele Posted March 7, 2023 SIMRAIL Team Posted March 7, 2023 Światło księżycowe kiedyś rzucało cień. Światła latarni i lokomotyw nie generują shadowmap. Byłoby to nierealne wydajnościowo.
qbahn Posted March 8, 2023 Posted March 8, 2023 (edited) 23 godziny temu, Stele napisał(a): Światła latarni i lokomotyw nie generują shadowmap To dlatego latarnie świecą na pulpit przez dach lokomotywy? Edited March 8, 2023 by qbann 2
SIMRAIL Team Stele Posted March 9, 2023 SIMRAIL Team Posted March 9, 2023 Mhm. Czy światła mijającego pojazdu przesadnie oświetlają kabinę.
qbahn Posted March 9, 2023 Posted March 9, 2023 2 godziny temu, Stele napisał(a): Czy światła mijającego pojazdu przesadnie oświetlają kabinę. Pewnie tak, ale nie odnotowałem tego, zatem mi to tak nie przeszkadza jak te latarnie.
4rtur PL-UK Posted March 9, 2023 Posted March 9, 2023 3 godziny temu, Stele napisał(a): Mhm. Czy światła mijającego pojazdu przesadnie oświetlają kabinę. No raczej nie wygląda to fajnie ani naturalnie. 1
SIMRAIL Team Stele Posted March 9, 2023 SIMRAIL Team Posted March 9, 2023 Może źle się wysłowiłem. To nie było zapytanie tylko podanie kolejnego defektu z braku shadowmap na reszcie świateł. 1
Recommended Posts