mluczak.kutno Posted March 7, 2023 Share Posted March 7, 2023 Czy w nocy wyłączone jest generowanie cieni? Ani infrastruktura ani ludzie na peronie po "podświetleniu" światłami lokomotywy nie rzucają cienia. Kwestia ustawień? Sprzętu? Screeny z serwera PL2, godzina na serwerze w okolicach 22.00, stacji niestety nie pomnę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SIMRAIL Team Stele Posted March 7, 2023 SIMRAIL Team Share Posted March 7, 2023 Światło księżycowe kiedyś rzucało cień. Światła latarni i lokomotyw nie generują shadowmap. Byłoby to nierealne wydajnościowo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
qbahn Posted March 8, 2023 Share Posted March 8, 2023 (edited) 23 godziny temu, Stele napisał(a): Światła latarni i lokomotyw nie generują shadowmap To dlatego latarnie świecą na pulpit przez dach lokomotywy? Edited March 8, 2023 by qbann 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
SIMRAIL Team Stele Posted March 9, 2023 SIMRAIL Team Share Posted March 9, 2023 Mhm. Czy światła mijającego pojazdu przesadnie oświetlają kabinę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
qbahn Posted March 9, 2023 Share Posted March 9, 2023 2 godziny temu, Stele napisał(a): Czy światła mijającego pojazdu przesadnie oświetlają kabinę. Pewnie tak, ale nie odnotowałem tego, zatem mi to tak nie przeszkadza jak te latarnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
4rtur PL-UK Posted March 9, 2023 Share Posted March 9, 2023 3 godziny temu, Stele napisał(a): Mhm. Czy światła mijającego pojazdu przesadnie oświetlają kabinę. No raczej nie wygląda to fajnie ani naturalnie. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
SIMRAIL Team Stele Posted March 9, 2023 SIMRAIL Team Share Posted March 9, 2023 Może źle się wysłowiłem. To nie było zapytanie tylko podanie kolejnego defektu z braku shadowmap na reszcie świateł. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts