Jump to content

Recommended Posts

Posted

Przydałyby się oficjalne zapowiedzi na wszystkich stacjach razem z oficjalnymi dźwiękami w tym  z informacjami o opóźnieniach, utrudnieniach

• Like 1
  • I agree 8
Posted

Dokładnie, podpisuję się pod tym obiema rękoma 😄

- dodałbym jeszcze jakieś rozmowy losowe na radiu aby było realniej oraz żeby urozmaicić pokonywaną trasę

- wyłączył bym za to komunikaty "opóźniony pociąg" itd. słyszane 300m przed stacją, wolałbym to np. usłyszeć po wjechaniu w peron, np. po uchyleniu okna

- dodanie gwizdka przy odjeździe ze stacji (czy ja czegoś nie wiem? przecież to jest jeden z kluczowych smaczków a nie ma go dostępnego w grze) 

- może dodatkowo rozmowa z kierownikiem pociągu/ jakieś losowe zdarzenia

- przy pogodzie deszczowej dodał bym algorytm umieszczający pasażerów czekających na peronach pod wiatami, teraz wygląda to komicznie jak jest ulewa a grupka ludzi stoi w krótkim rękawku na peronach poza wiatą/ewentualnie dodanie parasolek 😛

Moim zdaniem brakuje tego w innych symulatorach i jest niekiedy drętwo, sztucznie. Dodanie tych opcji to była by miazga.

• I agree 3
Posted

A może niezależni developerzy lub community stworzą takie rozwiązania?

SimRail udostępnia dane o pozycji pociagów a więc można stworzyć plugin lub  program który będzie tworzył tło dżwiękowe wg uznania. Sky is the limit

• I agree 1
Posted (edited)

Moim zdaniem pasażerowie czyli de facto npc powinni ze sobą rozmawiać, nie być tak sztywni, totalnie losowo, żeby to nie był skrypt stuprocentowy, jak w grach rpg z otwartym światem. i zapowiedzi powinny byc generowane na bieżąco tak jak mapy z satelit google też na bierząco w czasie rzeczywistym, w przyszłości

Edited by adisuper
Posted
W dniu 8.03.2023 o 10:02, morty306 napisał(a):

Dokładnie, podpisuję się pod tym obiema rękoma 😄

- dodałbym jeszcze jakieś rozmowy losowe na radiu aby było realniej oraz żeby urozmaicić pokonywaną trasę

- wyłączył bym za to komunikaty "opóźniony pociąg" itd. słyszane 300m przed stacją, wolałbym to np. usłyszeć po wjechaniu w peron, np. po uchyleniu okna

- dodanie gwizdka przy odjeździe ze stacji (czy ja czegoś nie wiem? przecież to jest jeden z kluczowych smaczków a nie ma go dostępnego w grze) 

- może dodatkowo rozmowa z kierownikiem pociągu/ jakieś losowe zdarzenia

- przy pogodzie deszczowej dodał bym algorytm umieszczający pasażerów czekających na peronach pod wiatami, teraz wygląda to komicznie jak jest ulewa a grupka ludzi stoi w krótkim rękawku na peronach poza wiatą/ewentualnie dodanie parasolek 😛

Moim zdaniem brakuje tego w innych symulatorach i jest niekiedy drętwo, sztucznie. Dodanie tych opcji to była by miazga.

A na ten superkomputer, co NASA sprzedaje, bo se nowy kupiła, to już nazbierałeś czy dopiero kupisz jak Ci kredyt przyznają 🤣

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

Terms of Use Privacy Policy