adamets2 Posted February 28, 2023 Share Posted February 28, 2023 Witam wszystkich. Nie wiem czy piszę w odpowiednim dziale (pewno nie), ale wszystkie inne tematy mam wyszarzone. Na steam była zapowiedź dodania w pełnej wersji obsługi padów. Mam takie pytanie - kiedy mniej więcej może to nastąpić ? Lub. np. możliwość mapowania przycisków z klawiatury na przyciski z padów ? Pytam bo ja gram ww wszystkie symulatory (np TSW) przed TV 75'' za pomocą właśnie pada. Inaczej nie mam jak. Pozdrawiam 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robinus Posted March 1, 2023 Share Posted March 1, 2023 (edited) Ja bym to połączył z jakimś ogólnym usprawnieniem sterowania. Problemy sprawia mi hamulec, który działa skokowo (na kolejne pozycje) dopiero po pierwszym - dłuższym wciśnięciu przycisku. Żeby więc awaryjnie zahamować trzeba najpierw ten hamulec przytrzymać, by następnie szybko puścić go i wcisnąć jeszcze raz, ewentualnie jeszcze raz... Toż to jakaś kombinacja z Mortal Kombat jest 🙂 Dlaczego od razu - każde kolejne wciśnięcie nie przesuwa go na kolejną "krytyczną" pozycję? Albo lepiej - niechby skokowy ruch hamulca działał jak jazda bezoporowa - z shiftem. Wówczas żadnych błędów się nie popełni. Podpinam pod pad, ponieważ jak będzie to analogicznie - będzie sprawiało takie same problemy. Edited March 1, 2023 by Robinus 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
adamets2 Posted March 1, 2023 Author Share Posted March 1, 2023 Myślę, że sterowanie lokomotywami jest dobrze oddane w TSW3 bo można grać i padem i klawiaturą i z kabiny i jakby też tak było tutaj byłoby ok. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
adamets2 Posted March 1, 2023 Author Share Posted March 1, 2023 A czy przedstawiciel producenta może napisać kiedy mniej więcej będą te pady ? Bo muszę szykować kasę na zakup gry. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adamets2 Posted March 15, 2023 Author Share Posted March 15, 2023 No i co Panie i Panowie szykuje się ta obsługa padów ? Bo na razie jedyny mój kontakt z SimRail to filmy na YT, a tak bardzo bym chciał pograć 🙂 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Igx Posted March 16, 2023 Share Posted March 16, 2023 Development 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
adamets2 Posted August 10, 2023 Author Share Posted August 10, 2023 Odświeżam temat. Nie znalazłem info kiedy ma wyjść ten duży update z obsługą padów. Wiadomo już coś ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SIMRAIL Team GoppelPL Posted August 10, 2023 SIMRAIL Team Share Posted August 10, 2023 Obsługa padów jest powoli wprowadzana, aktualnie testujemy takie rozwiązanie. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
adamets2 Posted October 21, 2023 Author Share Posted October 21, 2023 (edited) odświeżam temat 🙂 Na steam nie ma podanej częściowej obsługi padów, ale często nie ma w grach więc chciałem sprawdzić u źródła 🙂 Czy coś już wiadomo? Pozdrawiam i czekam z zakupem tylko na te pady. Edited October 21, 2023 by adamets2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Igx Posted October 21, 2023 Share Posted October 21, 2023 Powinno być dodane w nadchodzącym patchu ,a na 100 % to już przy wyjściu z EA. 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now