adamets2 Posted February 28, 2023 Posted February 28, 2023 Witam wszystkich. Nie wiem czy piszę w odpowiednim dziale (pewno nie), ale wszystkie inne tematy mam wyszarzone. Na steam była zapowiedź dodania w pełnej wersji obsługi padów. Mam takie pytanie - kiedy mniej więcej może to nastąpić ? Lub. np. możliwość mapowania przycisków z klawiatury na przyciski z padów ? Pytam bo ja gram ww wszystkie symulatory (np TSW) przed TV 75'' za pomocą właśnie pada. Inaczej nie mam jak. Pozdrawiam 1 1
Robinus Posted March 1, 2023 Posted March 1, 2023 (edited) Ja bym to połączył z jakimś ogólnym usprawnieniem sterowania. Problemy sprawia mi hamulec, który działa skokowo (na kolejne pozycje) dopiero po pierwszym - dłuższym wciśnięciu przycisku. Żeby więc awaryjnie zahamować trzeba najpierw ten hamulec przytrzymać, by następnie szybko puścić go i wcisnąć jeszcze raz, ewentualnie jeszcze raz... Toż to jakaś kombinacja z Mortal Kombat jest 🙂 Dlaczego od razu - każde kolejne wciśnięcie nie przesuwa go na kolejną "krytyczną" pozycję? Albo lepiej - niechby skokowy ruch hamulca działał jak jazda bezoporowa - z shiftem. Wówczas żadnych błędów się nie popełni. Podpinam pod pad, ponieważ jak będzie to analogicznie - będzie sprawiało takie same problemy. Edited March 1, 2023 by Robinus 1
adamets2 Posted March 1, 2023 Author Posted March 1, 2023 Myślę, że sterowanie lokomotywami jest dobrze oddane w TSW3 bo można grać i padem i klawiaturą i z kabiny i jakby też tak było tutaj byłoby ok. 1
adamets2 Posted March 1, 2023 Author Posted March 1, 2023 A czy przedstawiciel producenta może napisać kiedy mniej więcej będą te pady ? Bo muszę szykować kasę na zakup gry.
adamets2 Posted March 15, 2023 Author Posted March 15, 2023 No i co Panie i Panowie szykuje się ta obsługa padów ? Bo na razie jedyny mój kontakt z SimRail to filmy na YT, a tak bardzo bym chciał pograć 🙂
adamets2 Posted August 10, 2023 Author Posted August 10, 2023 Odświeżam temat. Nie znalazłem info kiedy ma wyjść ten duży update z obsługą padów. Wiadomo już coś ?
SIMRAIL Team GoppelPL Posted August 10, 2023 SIMRAIL Team Posted August 10, 2023 Obsługa padów jest powoli wprowadzana, aktualnie testujemy takie rozwiązanie. 2
adamets2 Posted October 21, 2023 Author Posted October 21, 2023 (edited) odświeżam temat 🙂 Na steam nie ma podanej częściowej obsługi padów, ale często nie ma w grach więc chciałem sprawdzić u źródła 🙂 Czy coś już wiadomo? Pozdrawiam i czekam z zakupem tylko na te pady. Edited October 21, 2023 by adamets2
Igx Posted October 21, 2023 Posted October 21, 2023 Powinno być dodane w nadchodzącym patchu ,a na 100 % to już przy wyjściu z EA. 1 1
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now