qbahn Posted February 23, 2023 Share Posted February 23, 2023 (edited) Jechałem 14101 mając spory zapas czasu. Pod wjazdem do Opoczna Płd, gdzie miałem mieć Ph do 2:02, byłem o 1:53. Niestety AI zatrzymało mnie na S1 mimo, że peron nie był zajęty. Okazało się, iż AI widocznie zaplanowało wpuścić przede mnie 41144, który dopiero zbliżał się do stacji (był jeszcze mocno oddalony od Opoczna). Zdecydowanie nie było to zgodne z rozkładem. Ale co ciekawe, było tak chyba dlatego, że za 41144 jechał Pendolino 3100, którego AI faworyzowało mimo, iż był przed czasem. Tymczasem kolejność miała był taka: najpierw mój Ph w Opocznie, potem 41144, a w tym czasie mija go 3100. Ostatecznie AI doprowadziło do spóźnienia mojego pociągu o 11 minut. Czy takie były intencje autora logiki AI? Konsekwencją mojego spóźnienia był kolejny trick AI przed Pilichowicami. AI puściło 1403 lewym torem, by mnie wyminął. To jeszcze mógłbym zrozumieć (bo byłem mocno spóźniony), aczkolwiek nie wiem, czy takie rzeczy faktycznie powinny dziać się na CMK? Czy puszczanie lewym torem to nie powinna być ostateczność? Edited February 23, 2023 by qbann Link to comment Share on other sites More sharing options...
SIMRAIL Team Admin BOT Posted February 24, 2023 SIMRAIL Team Share Posted February 24, 2023 Thank you for reporting this issue. A similar problem has already been reported by other users. Dziękujemy za zgłoszenie tego problemu. Podobny problem był już zgłaszany przez innych użytkowników. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hstorm Posted February 24, 2023 Share Posted February 24, 2023 (edited) To jakiś chyba błąd musiał być. Bo jeżdżąc pendolino warszawa- katowice, nie zdarzyło mi się, żeby AI przepuściło mnie przed inny jadący pociąg w odległości nawet 8km. Edited February 24, 2023 by Hstorm Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dez Posted February 24, 2023 Share Posted February 24, 2023 Potwierdzam, jechałem wg rozkładu EP08 z Wawy, AI wpuścił EP07 na Opoczno przed mną który ma 7 min ph, ja miałem 1 min i wcześniej. A potem AI puścił na wyprzedzenie pendolino po lewym torze. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts