krzysk Posted February 25, 2023 Share Posted February 25, 2023 Problem może być po stronie dostawcy łącza albo twojego routera. Sprawdziłbym router czy masz najnowszy firmware i czy w ustawieniach coś nie blokuje ruchu na portach wykorzystywanych przez SimRail. Jeśli masz możliwość to sprawdzić inny router (możliwe że ten jest "popsuty") Link to comment Share on other sites More sharing options...
SIMRAIL Team uetam Posted February 25, 2023 SIMRAIL Team Share Posted February 25, 2023 SimRail używa portów 8082 TCP oraz 7777 UDP. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zombie633 Posted February 27, 2023 Author Share Posted February 27, 2023 Router mam od dostawcy więc za dużo nie mogę tam pokombinować . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robinus Posted February 27, 2023 Share Posted February 27, 2023 (edited) hmmm czy moje problemy z grą przez Geforce NOW mogą być spowodowane tym samym? Pokazują się jednak błędy związane z pamięcią... ale objawy podobne: crash po kilkunastu/dziesięcu minutach: opisałem je tu: Edited February 27, 2023 by Robinus Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ir.Ba. Posted February 27, 2023 Share Posted February 27, 2023 (edited) Chciałby Ci pomóc ale przyczyn może być wiele. Teraz na twoim miejscu skoro wiesz że system jest ok i sterowniki też, przetestował bym twój ruter sterowniki różnych dat czyli najnowsze a potem starsze, kartę sieciową i też sterowniki do niej. Posprawdzaj Kable od internetu zwłaszcza ten który wchodzi do rutera, może jest uszkodzony albo źle obsadzony i któryś z kabelków luźny, jeśli kable są ok to może inny ruter podepnij albo kartę Wi-Fi inną. Choć ja bym najbardziej podejrzewał sterowniki do płyty głównej od karty sieciowej. Edited February 27, 2023 by IrBa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robinus Posted February 27, 2023 Share Posted February 27, 2023 W dniu 23.02.2023 o 21:33, zombie633 napisał(a): Przeinstalowałem system wszystko od nowa . Zainstalowałem tylko sim rail odpaliłem teraz działało około 40 sekund i koniec. Gra w trybie offline działa bezproblemowo Na jakich ustawieniach graficznych grasz? Zobacz tutaj: Może internet to jednak zły trop i przypadek? Chyba warto spróbować. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now