Stołek Posted February 12, 2023 Share Posted February 12, 2023 Już któryś raz z rzędu pisze o tym problemie mianowicie przy dużych prędkościach lokomotywa buja na lewo i prawo jak na statku. Chciałbym zwrócić uwagę na to że ten problem już zgłaszałem w ubiegłym roku na early accses i kolejno potem również. Kupiłem symulator pociągów a nie statków. Odnoszę nieodparte wrażenie że developerzy mają w 4 literach ten problem i chyba sami poprawiają symulator wg. Własnego uznania nie licząc się zupełnie z opinią graczy. Chciałem zapytać to po cholerę jest to forum? Po to tylko żeby sprawić wrażenie że bierzecie sobie do serca opinie swoich klientów a w rzeczywistości i tak robiecie to co uznacie wg własnego zdania za zasadne? Problem zgłaszany przeze mnie może wydać się wielu osobom błahostka natomiast jeśli ktoś kuma o co chodzi w symulacji to dostrzeże że takie regularne bujanie się loku pokazuje jedynie chłam wykonania waszej roboty i totalnie psuje rozgrywkę. Nie wiem czy znowu jakiś wasz bocik administrator mi odpisze wiadomość czy może którys developer w końcu przeczyta ten post, ale jeśli chcecie dać swoim odbiorcom do zrozumienia że jednak czytacie i bierzecie pod uwagę to co ludzie tu zgłaszają to weźcie w końcu naprawcze ten problem który wisi już w zgłoszeniach chyba od pierwszych dni early accses! Serio, słabo wyglada takie podejście z waszej strony skoro sygnalizowano wam to już od paru miesięcy... 1 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ColMcSanders Posted May 7, 2023 Share Posted May 7, 2023 (edited) Kołysanie boczne pociągu jest zjawiskiem które występuje nie tylko w grze ale i w realnym świecie. Edited May 7, 2023 by ColMcSanders 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mluczak.kutno Posted May 7, 2023 Share Posted May 7, 2023 Kołysanie boczne w prawdziwym życiu raczej nie jest zjawiskiem tak regularnym jak w grze. Tutaj mamy pojazdy bujające się powyżej pewnej prędkości jak wahadło na prostym torze i jednocześnie zupełnie nie reagujące na zmiany kierunku ruchu na rozjazdach. To rzeczywiście gryzie w oczy (niszczy imersję!) i rzeczywiście było zgłaszane wielokrotnie, zarówno tutaj jak i na FB jak i na Discordzie... 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Barcikowy Posted May 7, 2023 Share Posted May 7, 2023 Proszę: tak to wygląda i nie jest to sinusoidalne bujanie 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stołek Posted May 18, 2023 Author Share Posted May 18, 2023 (edited) Dokładnie!!! Wreszcie ktoś to zauważa!! Wczoraj po update przejechałem się "Świnką" i przy około 135 km/h widać jak elektrowóz bardzo regularnie w dość nienaturalny sposób sinosuidalny o bardzo dużej częstotliwości buja się na lewo i prawo względem całego składu. Lok powinien się bujać na lewo prawo góra dół ale tylko i wyłącznie w sposób nieregularny w związku z nierównościami na szynach. A tutaj to wygląda jakbyśmy mieli kosmetycznie dokładnie pofalowane tory które bujają lok na lewo i prawo. Będzie wielkim sukcesem jak developerzy w końcu to wyeliminują ! Edited May 18, 2023 by Stołek 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts