Jump to content

Recommended Posts

Posted

Jadąc elfem na tempomacie 100km/h w GUI widzimy informację 100km/h, na pulpicie zadana prędkość 100km/h, a na prędkościomierzu 99km/h.

20230209215545_1.jpg

• I disagree 1
  • SIMRAIL Team
Posted

W prawdziwych Elfach jest tak samo lub na odwrót, przy zadanej prędkości 130km/h jadą 132. Wynika to z niewpisania przez warsztat średnicy koła do komputera pojazdu po toczeniu lub zużyciu się powierzchni tocznej koła. W przedstawionej sytuacji przynajmniej przynajmniej masz pewność, że tempomat nie "przeleje" - ja zawsze ustawiam 1km/h mniej, niż dopuszczalna szybkość na danym odcinku.

Posted
7 godzin temu, Werpet napisał(a):

Dobrze, ale według HUD jedziemy 100km/h, a według prędkościomierza 99. 😉

Wyłącz HUD i po problemie.

Posted
2 minuty temu, MavPL napisał(a):

Wyłącz HUD i po problemie.

Mowa jest srebrem, a milczenie złotem. W Twoim przypadku milczenie zdecydowanie lepiej by o Tobie świadczyło. 😉 

• I disagree 2
Posted
4 minuty temu, Werpet napisał(a):

Mowa jest srebrem, a milczenie złotem. W Twoim przypadku milczenie zdecydowanie lepiej by o Tobie świadczyło. 😉 

Nie potrzebuję "złota". Mówię, co mam na myśli. A takie komentarze zostaw dla siebie. Koniec odbioru

Posted
5 minut temu, MavPL napisał(a):

Nie potrzebuję "złota". Mówię, co mam na myśli. A takie komentarze zostaw dla siebie. Koniec odbioru

Błyskotliwy panicz będzie dyktował kiedy kończymy dyskusję. 😄😄😄😄😄 Zamiast dać deweloperom szansę na poprawienie błędnego wskazania HUD to każesz wyłączać. Brokatem się posyp. 😄 

• I disagree 1
Posted
3 minuty temu, Werpet napisał(a):

Błyskotliwy panicz będzie dyktował kiedy kończymy dyskusję. 😄😄😄😄😄 Zamiast dać deweloperom szansę na poprawienie błędnego wskazania HUD to każesz wyłączać. Brokatem się posyp. 😄 

Widzę, że już sam się posypałeś. To, co przedstawiłeś to nie błąd, to samo masz przecież w samochodzie, tylko że tam masz różnicę prawie trzech kilometrów na godzinę. Więc zostaw swoje komentarze dla swojego jestestwa, bo jak na razie brakuje Ci tylko czapeczki.

Posted
53 minuty temu, MavPL napisał(a):

Widzę, że już sam się posypałeś. To, co przedstawiłeś to nie błąd, to samo masz przecież w samochodzie, tylko że tam masz różnicę prawie trzech kilometrów na godzinę. Więc zostaw swoje komentarze dla swojego jestestwa, bo jak na razie brakuje Ci tylko czapeczki.

Foliarzu dziękuję za nic niewnoszące do posta komentarze. Nie pozdrawiam. 🙂

• I disagree 1
Posted
8 godzin temu, GoppelPL napisał(a):

W prawdziwych Elfach jest tak samo lub na odwrót, przy zadanej prędkości 130km/h jadą 132. Wynika to z niewpisania przez warsztat średnicy koła do komputera pojazdu po toczeniu lub zużyciu się powierzchni tocznej koła. W przedstawionej sytuacji przynajmniej przynajmniej masz pewność, że tempomat nie "przeleje" - ja zawsze ustawiam 1km/h mniej, niż dopuszczalna szybkość na danym odcinku.

Chodzi mi o różne wskazania aktualnej prędkości HUD vs prędkościomierz. W ED220230210174102_1.thumb.jpg.2f364023fd3ac0c8c97722d2688969ff.jpg20230210173728_1.thumb.jpg.4d8429d30fad84f1682c2906b72fddca.jpg20230210173612_1.thumb.jpg.196ab3608bf82d68957334d1cf520a52.jpg50 nie ma tego problemu. Jadę 90 według prędkościomierza i tyle jest na hudzie, jadę 120 według prędkościomierza i tyle jest na hudzie, jadę 159 według prędkościomierza i tyle jest na hudzie. W elfie po prostu jest jakaś różnica w wyświetlanych wartościach aktualnej prędkości. Absolutnie nie chodzi mi o tolerancję tempomatu itp.

• I disagree 1
Posted
5 minut temu, Werpet napisał(a):

Foliarzu dziękuję za nic niewnoszące do posta komentarze. Nie pozdrawiam. 🙂

Foliarza szukaj sobie w rodzinie, a nie w środowisku, o którym nie masz pojęcia bereciku

Posted
4 minuty temu, MavPL napisał(a):

Foliarza szukaj sobie w rodzinie, a nie w środowisku, o którym nie masz pojęcia bereciku

Już po rodzinie? Foliarze mocny mental widzę mają. 😄 😄 Skończ się kompromitować. 😉 

• I disagree 1
Posted
37 minut temu, Werpet napisał(a):

Już po rodzinie? Foliarze mocny mental widzę mają. 😄 😄 Skończ się kompromitować. 😉 

Przestań już zatrówać powietrze bereciku

Posted
1 minutę temu, MavPL napisał(a):

Przestań już zatrówać powietrze bereciku

Ortografia też na mocnym poziomie. 😄 

• I disagree 1
Posted
2 minuty temu, Werpet napisał(a):

Ortografia też na mocnym poziomie. 😄 

Specjalnie dla ciebie bereciku

Posted
7 minut temu, MavPL napisał(a):

Przynajmniej sobie nie muszę niczego udowadniać, jak ty moCHerku

Już udowodniłeś sobie ujemny iloraz inteligencji i bycie foliarzem. 🙂 

• I disagree 1
Posted
1 minutę temu, Werpet napisał(a):

Już udowodniłeś sobie ujemny iloraz inteligencji i bycie foliarzem. 🙂 

Ujemny iloraz inteligencji wyszedł ci podczas narodzin, chyba przez to, że cię na ziemię upuścili. A jak mówiłem wcześniej bereciku, foliarzy szukaj u siebie w rodzinie. Nie mam zamiaru zniżać się do twojego poziomu, szkoda zaśmiecać forum odpowiedziami dla takich jak ty.

Także niemiłego wieczoru życzę i bywaj. Mam nadzieję, że kiedyś dorośniesz...

Posted
1 minutę temu, MavPL napisał(a):

Ujemny iloraz inteligencji wyszedł ci podczas narodzin, chyba przez to, że cię na ziemię upuścili. A jak mówiłem wcześniej bereciku, foliarzy szukaj u siebie w rodzinie. Nie mam zamiaru zniżać się do twojego poziomu, szkoda zaśmiecać forum odpowiedziami dla takich jak ty.

Także niemiłego wieczoru życzę i bywaj. Mam nadzieję, że kiedyś dorośniesz...

Nareszcie się Ciebie pozbyłem płaskoziemco. Już dawno nie powinno Cię być w tym wątku foliarzyku. 😉

• I disagree 1
  • SIMRAIL Team
Posted

Zamykam wam zabawę. Jak chcecie poprawek, to kulturalniej proszę zgłaszać niedoróbki. Hud wskazuje realną prędkość liniową pojazdu. Prędkościomierz na pojeździe wyciąga się z prędkości obrotowej koła, więc może to działać różnie w różnych pojazdach. Tempomat dodatkowo ma margines w sterowniku i często nastawia o jeden mniej ideowo.

• Like 1
  • Thanks 1
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

Terms of Use Privacy Policy