Kryszakos Posted December 10, 2022 Share Posted December 10, 2022 Witam Podczas dyżurowania zastałem się z dziwną sytuacją po tej nowej aktualizacji AI nie pyta o szlak 1 torowy prowadzący do Łazy Łc (ten w tyłu nastawni) i jak wysyła blokadę liniową to nawet nie zdążyłem zaakceptować już zaczęła mrugać czerwona strzałka na pulpicie a potem się zrobiła stała (bo już wysłał) pociąg. Natomiast z blokadą C na Tor 4 z Dobrąwy do Łazy gdy pociąg przejeżdża semafor wjazdowy do Łazy Łc to automatycznie się blokada zatwierdza w użyciu Po (przed patchem sam ręcznie klikałem.) a czasami znika z pulpitu czerwona ramka i możliwe już można byłoby wyprawić spokojnie pociąg pod sygnał S2. w załączniku log spakowany 147 MB (!) "Log_2022-12-09_21-25-45_part1" Druga sytuacja w image.png gdy pytałem do Łazy (AI) o wolny tor 4 to dostaje ciągle negatywna odpowiedź co nie mogę wysyłać pociąg a mimo ze przyjeżdżały do Łazy (chyba) nie mam pewności ale inni gracze mieli problem taki że Łazy AI nie chciał przyjąć jednemu w peron a się okazało że na wyjazdowy semafor z Łazy do Łazy Łc stały LTE i drugi w innym torze czekając na sygnał S2. Skutkowało mi pomysłem pomóc graczom wyjechać z Łacz głównego do Łacz Łc. No..... okej! wsiadłem z jednego z nich próbując go przez S1 ale cofało mnie pod wyjazdowy jakby "respawn" a w drugim LTE gracz zrobił to samo i coś dostał już wyjazd do Łacz Łc. co mnie zdziwiło więc załączam kolejny log w załączniku "Log_2022-12-09_23-06-19_part1" Możliwe jeszcze raz spróbuje dyżurkę w pewnym dniu i zgłoszę kolejne błędy 🙂 Log_2022-12-09_21-25-45_part1.rar Log_2022-12-09_23-06-19_part1.txt Link to comment Share on other sites More sharing options...
SIMRAIL Team uetam Posted December 10, 2022 SIMRAIL Team Share Posted December 10, 2022 Dziękujemy za zgłoszenie, sprawdzimy to. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AtapiCl Posted December 10, 2022 Share Posted December 10, 2022 Potwierdzam opisana wyzej sytuacje z przedwczesnym zwalnianiem bloku Po. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kryszakos Posted December 10, 2022 Author Share Posted December 10, 2022 (edited) Kolejny błąd napotkany jak na załączonym zdjęciu jak widać brakuje białej izolacji na środku. Edited December 10, 2022 by Kryszakos Poprawka obrazku Link to comment Share on other sites More sharing options...
SIMRAIL Team Solution firleju Posted December 10, 2022 SIMRAIL Team Solution Share Posted December 10, 2022 Już naprawione. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts