Jakiś Bartuś Posted February 2, 2023 Share Posted February 2, 2023 Witam, chciałem zaproponować dodanie w trybie Multiplayer zobaczenia pierwszej i ostatniej stacji podczas wybierania pociągu, tak jak jest to w trybie SIngleplayer. Jak dla mnie brakuję tego, jak gracz chce pojechać dajmy z Warszawy do Katowic będzie miał od razu napisane, że to ten i ten pociąg. Nie będzie musiał latać między pociągami i szukać odpowiedniego pociągu. Tutaj wyślę zdjęcia o co dokładniej mi chodzi, możecie napisać co o tym sądzicie: 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Barcikowy Posted February 3, 2023 Share Posted February 3, 2023 Oczywiście że tak powinno być. Niemniej jednak całkiem prosto (przy jednej trasie) można opanować skąd dokąd jedzie dany pociąg. To wyjaśnia jego numer, a w zasadzie dwie pierwsze cyfry. I tak 1 - Warszawa, 4 Katowice i już po tym wiadomo że pociąg o numerach 14.... to Warszawa - Katowice, a 41.... to Katowice - Warszawa. Wszystkie pociągi z "2" w drugim miejscu jadą na Sędziszów. Niemniej jednak stacja docelowa i początkowa powinna być podana przy wyborze składu. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tadeusz Hajto Posted February 3, 2023 Share Posted February 3, 2023 O ile sam kierunek można odczytać z numeru, jak wyjaśnił to @Barcikowy, przydałaby się informacja przy wybieraniu pociągu w multi, pomiędzy jakimi stacjami aktualnie znajduje się bot od którego przejmiemy skład (lub zupełne minimum, czyli następna stacja). Myślę że ta informacja + to co jest teraz, czyli numer i przewidywany czas pozostały do końca danego scenariusza byłyby w 100% wystarczające i nie trzeba byłoby korzystać z zewnętrznej mapy, żeby podjąć decyzję co chcemy wybrać. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jakiś Bartuś Posted February 4, 2023 Author Share Posted February 4, 2023 No dokładnie. Kierunek można odczytać z numerów pociągu, ale jak ktoś jest nowy to nie będzie wiedział jaki pociąg jedzie np. do Warszawa, a jaki do Katowic itp. A pierwsza i ostatnia stacja pociągu jest już widoczna w grze, więc nie powinno być problemem dodania tego w menu, lecz ja się na tym nie znam, może jakieś problemy przy dodaniu tego będą. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Creativee. Posted February 8, 2023 Share Posted February 8, 2023 Tematów o tym już jest kilka. Na pewno to z czasem wprowadzą, bo faktycznie pomogłoby to w rozczytaniu relacji pociągu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts