Szczepan Posted January 28, 2023 Posted January 28, 2023 Witam. W czasie playtest wymuszam najgłupsze zachowania jakie tylko mogly mi wpasc do glowy i nigdzie nie dostalem na nie odpowiedzi 1.Sytuacja z KZ: jazda między KZ a SG odbywała się po jednym torze, nie było blokady kierunku żył na wolnym torze, strzałka w obu kierunkach jest na zimno. na takiej trasie puściłem pociąg do Sz. Strzałki zaczynają migać na czerwono, a po przejechaniu pociągu do następnej stacji kierunek pozostaje ten sam, tzn. miga na czerwono w obu kierunkach. a teraz nie mogę zmienić kierunku ani pozbyć się czerwonych strzałek pytanie co oznaczają czerwone strzałki migające na czerwono w obu przypadkach i jak pozbyć się tego stanu, czy jest jakaś instrukcja kolejowa dotycząca tego śledztwa tak jak jest rozwiązane w rzeczywistosci?? 2. Sytuację z SG mamy chyba tor 4 z pojedynczym skrajnym peronem, abstrahując wpuściłem tam pociąg w kierunku Będzina i dlaczego na semaforze H4 nie da się dać kursu, ale trzeba dać SZ czy jest normalna? Dzieki za odpowiedzi.
Marcion Posted January 28, 2023 Posted January 28, 2023 Godzinę temu, Szczepan napisał(a): 2. Sytuację z SG mamy chyba tor 4 z pojedynczym skrajnym peronem, abstrahując wpuściłem tam pociąg w kierunku Będzina i dlaczego na semaforze H4 nie da się dać kursu, ale trzeba dać SZ czy jest normalna? W tej sytuacji, aby podać wyjazd należy wskazać wariant przez, który ma być przebieg. To znaczy, że jak chcesz podać normalnie przebieg z semafora to zanim podasz "przebieg pociągowy" musisz wskazać przez, którą zwrotnicę ma być przebieg (podświetlone na niebiesko) dopiero wtedy ustawiasz przebieg pociągowy i potwierdzasz. Mam nadzieję, że kolejności nie pomyliłem
Szczepan Posted January 28, 2023 Author Posted January 28, 2023 Wiem jak podac droge pociagowa pytanie dlaczego z tego toru nie ma takiej mozliwosci?
Marcion Posted January 28, 2023 Posted January 28, 2023 Jest możliwość. Musisz wskazać orzez jaką zwrotnicę ma przejechać (podświetlone na niebiesko)
Recommended Posts