Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam. W czasie playtest wymuszam najgłupsze zachowania jakie tylko mogly mi wpasc do glowy i nigdzie nie dostalem na nie odpowiedzi

1.Sytuacja z KZ: jazda między KZ a SG odbywała się po jednym torze, nie było blokady kierunku żył na wolnym torze, strzałka w obu kierunkach jest na zimno. na takiej trasie puściłem pociąg do Sz. Strzałki zaczynają migać na czerwono, a po przejechaniu pociągu do następnej stacji kierunek pozostaje ten sam, tzn. miga na czerwono w obu kierunkach.

a teraz nie mogę zmienić kierunku ani pozbyć się czerwonych strzałek pytanie co oznaczają czerwone strzałki migające na czerwono w obu przypadkach i jak pozbyć się tego stanu, czy jest jakaś instrukcja kolejowa dotycząca tego śledztwa tak jak jest rozwiązane w rzeczywistosci??

2. Sytuację z SG mamy chyba tor 4 z pojedynczym skrajnym peronem, abstrahując wpuściłem tam pociąg w kierunku Będzina i dlaczego na semaforze H4 nie da się dać kursu, ale trzeba dać SZ czy jest normalna?

Dzieki za odpowiedzi.

Posted
Godzinę temu, Szczepan napisał(a):

2. Sytuację z SG mamy chyba tor 4 z pojedynczym skrajnym peronem, abstrahując wpuściłem tam pociąg w kierunku Będzina i dlaczego na semaforze H4 nie da się dać kursu, ale trzeba dać SZ czy jest normalna?

W tej sytuacji, aby podać wyjazd należy wskazać wariant przez, który ma być przebieg. To znaczy, że jak chcesz podać normalnie przebieg z semafora to zanim podasz "przebieg pociągowy" musisz wskazać przez, którą zwrotnicę ma być przebieg (podświetlone na niebiesko) dopiero wtedy ustawiasz przebieg pociągowy i potwierdzasz.

Mam nadzieję, że kolejności nie pomyliłem

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

Terms of Use Privacy Policy