Duduś Posted January 25, 2023 Share Posted January 25, 2023 Próbowałem już chyba wszystkiego i nie moge wejsc na zaden serwer. instalowalem gre na hdd, ssd, m2 bez zmian. reinstal steama nie pomogl, format komputera nie pomaga, wylaczenie zapory nie pomaga. internet mam 400mb/s wszystkie inne gry online dzialaja. SimRail_log_2023-01-25_17-27-51.txt Link to comment Share on other sites More sharing options...
Solisek Posted January 26, 2023 Share Posted January 26, 2023 Mam to samo ale udaje mi się wejść przez taką kombinacje. Gdy wchodzę już na serwer i pojawia się czarny ekran czas w którym jeszcze nie pojawił się ekran ładowania z paskiem to klikam przycisk Windows na klawiaturze tak jakbym chciał zminimalizować okno gry wtedy wyskakuje komunikat program przestał odpowiadać naciskam zaczekaj aż program zacznie odpowiadać i tak dwa razy pod rząd po chwili wyskakuje okno ładowania z paskiem i ładuje do końca wtedy łączy mnie normalnie z serwerem bez radiostopu Link to comment Share on other sites More sharing options...
SIMRAIL Team kojonek2 Posted January 26, 2023 SIMRAIL Team Share Posted January 26, 2023 Z logów wynika jakby w ogóle gra nie łączyła się do serwera. Sprawdź czy zapora w routerze nie blokuje ruchu przychodzącego z portu 7777 na udp. Możesz też spróbować w opcjach gry zmniejszyć zasięg renderowania na najmniejszy (wtedy mniejsza mapa będzie się ładować) Link to comment Share on other sites More sharing options...
mklukasz Posted January 26, 2023 Share Posted January 26, 2023 U mnie podobnie.. tyle że gra się ładuje, odpala i po kilkunastu sekundach wywala. Mógłby ktoś zerknąć na logi? Nie ma znaczenia serwer itp. Operator internetu mówi że po ich stronie wszystko w porządku. Jak połączę się przez mobilny internet dzieje się cud i nie wywala... przynajmniej nie tak często. Podobne problemy opisywane były także w "zagranicznych" wątkach więc coś tam jednak musi być na rzeczy. SimRail_log_2023-01-26_17-49-57.txt Link to comment Share on other sites More sharing options...
Duduś Posted January 26, 2023 Author Share Posted January 26, 2023 Dziś włączylem gre na hotspocie i sie normalnie połaczylem z serwerem. Bede probowal cos pozmieniac w ustawieniach routera Link to comment Share on other sites More sharing options...
mklukasz Posted January 26, 2023 Share Posted January 26, 2023 Ja próbowałem chyba wszystkiego.. aż podłączyłem kabel prosto do routera operatora i to samo.. zadzwoniłem, coś zrobili powiedzieli że powinno działać.. nie udało się, kolejny telefon, mówią że wszystko ok, ale wysłałem im logi.. odpowiedz.. wina po stronie gry. Internet światłowodowy.. wszystko inne śmiga Link to comment Share on other sites More sharing options...
mklukasz Posted February 2, 2023 Share Posted February 2, 2023 Od wtorku u mnie już jest ok.. nic nie robiłem.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts