Thomas10701 Posted January 25, 2023 Share Posted January 25, 2023 Ponieważ bardzo zależy mi na obciążeniu karty graficznej (a mam niezbyt mocną: Nvidia GeForce GTX 1050) bardzo uważnie testowałem obciążenie karty na różnych konstrukcjach ustawień grafiki. Skutkiem tych obserwacji znalazłem problem w grze, a konkretnie w zachowaniu zdefiniowanej rozdzielczości przez użytkownika; Po ustawieniu grafiki na wartość 2560×1440 (16:9) gra utrzymuje ten parametr tylko w trakcie bieżącej gry (trasy przejazdu). Po włączeniu kolejnego przejazdu gra działa za najwyższą rozdzielczością (co widać naocznie, a także ekstremalnie wzrasta wykorzystanie karty graficznej), choć w panelu ustawienia widnieje poprzednio zdefiniowana wartość. Zatem póki co, zanim Państwo usuną istniejący problem, należy każdorazowo po rozpoczęciu jazdy ponownie ustawiać wartość rozdzielczości na wymaganą wartość. Uważam, że to bardzo poważny błąd, ponieważ wielu chętnych do nabycie SimRail powstrzymuje się przed zakupem ze względu na bardzo wysokie użycie karty graficznej. Serdecznie pozdrawiam Thomas10701 Link to comment Share on other sites More sharing options...
SIMRAIL Team Admin BOT Posted January 26, 2023 SIMRAIL Team Share Posted January 26, 2023 Thank you for reporting this issue! Internal ticket number: #1748 Dziękujemy za zgłoszenie tego problemu! Wewnętrzny numer zgłoszenia: #1748 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts