Krisu TV Gaming Posted January 24, 2023 Share Posted January 24, 2023 Myślę, że fajnym pomysłem byłoby zaimplementowanie samodzielnego uruchamiania pociągu w trybie Multi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PrykStary Posted January 27, 2023 Share Posted January 27, 2023 Generalnie powiem więcej. Możliwość rozpoczęcia od rozruchu na stacji początkowej. Np. gdy wchodzimy do gry wymieramy rolę Mechanika tu dzież "Maszynisty" i widzimy że dany scenariusz na jakimś składzie ma się rozpocząć za 10minut wówczas możliwość uruchomienia takiego scenariusza ale zaczynamy na bocznicy. Uruchamiamy naszą lokomotywę czy też zestaw trakcyjny i zgłaszamy gotowość do służby. Czy to będzie AI czy to będzie gracz na nastawni, ten wie co ma robić. Czekamy na odpowiednie powiadomienie, na sygnał i w drogę. Teraz to bardziej przypomina polowanie na skład. Ponad to wskakiwanie do pociągu gdy ten jest w szlaku nocą zwłaszcza na EU7 gdzie jest ciemno jak w d..... Nic nie jest podświetlone nie jest niczym przyjemnym, szukanie przycisków włączanie podświetlenia i tak dalej. A pociąg gna na automacie 🙂 trochę to dziwne, chodź wiem i domyślam się że twórcą chodziło tutaj o realizm. Że są to pociągi pewnych relacji, jadą z punktu A do punktu B no ale, bez przesady wsiadanie w locie. Podmianę załogi robi się w peronach tu dzież na bocznicach ale nie w locie. Więc może nad tym się na sam początek zastanowić. Na niektórych punktach (stacjach, bocznicach) pociągi mają postój po 5 minut a czasami więcej. Może warto pomyśleć nad takim rozwiązaniem, że dołączyć do rozgrywki jako maszynista można na odpowiedniej stacji, bocznicy. A później pomyśleć nad wprowadzanie rozruchu i przygotowaniem składu do drogi od zera 🙂 6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts