huhub1103 Posted January 24, 2023 Share Posted January 24, 2023 ED250 Lampka na desce od świateł drogowych pali się cały czas, działa tak jak powinna gdy przycisk od reflektora głównego jest wyłączony Przełącznik od reflektora głównego nie działa tak jak powinien. Dzieje się tak ze przy ''wyłączeniu'' go za pomocą przycisku robi się jaśniej jadąc na światłach drogowych. Sam reflektor górny pali się cały czas, czy przycisk jest wciśnięty lub też nie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SIMRAIL Team Stele Posted January 24, 2023 SIMRAIL Team Share Posted January 24, 2023 Hebel reflektora górnego odpowiada tylko za jego przyciemnienie. Może by wypadało zaktualizować etykiety, bo myślałem że to inaczej powinno działać, gdy je tworzyłem. Ze światłami długimi co nie tak? Ze screenów wynika, że świeci mocniej jak ikonka jest podświetlona. Link to comment Share on other sites More sharing options...
huhub1103 Posted January 24, 2023 Author Share Posted January 24, 2023 Swiatła drogowe świecą - to fakt. Natomiast lampka na desce rozdzielczej świeci się gdy reflektor główny jest wyłączony - gdy przycisk nie jest wciśnięty. Jak odpalam pociąg, to ze mimo światła są włączone na mijanie, to lampka od drogowych świeci na desce. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SIMRAIL Team Stele Posted January 24, 2023 SIMRAIL Team Share Posted January 24, 2023 Kontrolka jest oznaczona jako Światła długie i/lub reflektor centralny biały także trzeba dać dolne na mijania i przyciemnić górny by zgasła. Zmienię w tłumaczeniach opis hebelka od górnego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MavPL Posted January 24, 2023 Share Posted January 24, 2023 Generalnie jest tak, że gdy jedziesz na światłach długich, jest jasno, lecz gdy wyłączysz górne światło, robi się jaśniej, jak by górny reflektor dodał temu oświetleniu mocy. Najprawdopodobniej wystarczy zamienić wtyczki przełącznika i będzie gitara. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SIMRAIL Team Stele Posted January 24, 2023 SIMRAIL Team Share Posted January 24, 2023 To jest przyciemnienie reflektora górnego. Gdy je wyłączysz, górny wali pełną mocą i sumarycznie jest jaśniej. Wydaje mi się, że wszystko wynika z niejasnej etykiety. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MavPL Posted January 24, 2023 Share Posted January 24, 2023 (edited) Wszystko wynika z odwrotnego podłączenia przełącznika. Czyli w pozycji wyłączonej powinien być przyciemniony, a we włączonej, powinien "dawać po gałach". Edited January 24, 2023 by MavPL Link to comment Share on other sites More sharing options...
SIMRAIL Team Kajzii Posted January 25, 2023 SIMRAIL Team Share Posted January 25, 2023 W dniu 24.01.2023 o 22:15, MavPL napisał(a): Generalnie jest tak, że gdy jedziesz na światłach długich, jest jasno, lecz gdy wyłączysz górne światło, robi się jaśniej, jak by górny reflektor dodał temu oświetleniu mocy. Najprawdopodobniej wystarczy zamienić wtyczki przełącznika i będzie gitara. Dziś specjalnie to sprawdziłem. Reflektor górny świeci pełną jasnością już przy załączonych światłach mijania. Wtedy załączenie świateł drogowych i/lub reflektora górnego (na przełączniku po lewej od świateł drogowych) nic nie zmieni w jego działaniu. Jeżeli wyłączymy światła mijania (czyli aktywne będą tylko postojowe), a załączymy przełącznikiem reflektor górny - będzie on świecił jak przy światłach mijania. Szczegółowo wytłumaczę to @Stele na czacie wewnętrznym. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MavPL Posted January 26, 2023 Share Posted January 26, 2023 10 godzin temu, Kajzii napisał(a): Dziś specjalnie to sprawdziłem. Reflektor górny świeci pełną jasnością już przy załączonych światłach mijania. Wtedy załączenie świateł drogowych i/lub reflektora górnego (na przełączniku po lewej od świateł drogowych) nic nie zmieni w jego działaniu. Jeżeli wyłączymy światła mijania (czyli aktywne będą tylko postojowe), a załączymy przełącznikiem reflektor górny - będzie on świecił jak przy światłach mijania. Szczegółowo wytłumaczę to @Stele na czacie wewnętrznym. U mnie to działa inaczej. Swiatla.mp4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts