Tosma1 Posted January 22, 2023 Posted January 22, 2023 Podczas jazdy EU07 jeżeli przypadkowo wyłączy się NUM LOCK to przestają działać klawisze hamulca zasadniczego (klaw. numeryczna: 3, 6, 9). Pozostałe klawisze klawiatury numerycznej od zadajnika jazdy i bocznikowania działają normalnie. Po ponownym włączeniu NUM LOCK wszystko wraca do normy. 2
SIMRAIL Team Stele Posted January 22, 2023 SIMRAIL Team Posted January 22, 2023 No ale tak działa numlock. Po wyłączeniu zamiast cyferek, wysyła kody kursorów i PgUp/down/home/end. 2
Tosma1 Posted January 23, 2023 Author Posted January 23, 2023 (edited) Witam Zgadza się, tak działa NUM LOCK, tylko dlaczego konsekwentnie nie działa dla wszystkich klawiszy numerycznych. Jak napisałem w temacie NUM LOCK wyłącza tylko klawisze hamulca, pozostałe działają normalnie. Edited January 23, 2023 by Tosma1
Pitoras Posted January 23, 2023 Posted January 23, 2023 Bo pod + - * / nie ma innych funkcji przypisanych, są zwykłymi klawiszami, na które numlock nie ma wpływu.
barman_2000 Posted January 23, 2023 Posted January 23, 2023 Ale zadajnik jazdy jest na + i - a to nie jest klawiatura numeryczna, u mnie po wyłączeniu num lock + i - też normalnie działają.
okles92 Posted January 23, 2023 Posted January 23, 2023 Godzinę temu, barman_2000 napisał(a): Ale zadajnik jazdy jest na + i - a to nie jest klawiatura numeryczna, u mnie po wyłączeniu num lock + i - też normalnie działają. Dlatego, że te klawisze nie mają 'dubla' i deaktywacja NumLocka nic nie zmienia w ich działaniu, natomiast cyferki mają dodatkowe funkcje przewijania tekstu, które aktywuje dezaktywacja NumLocka.
Recommended Posts