Tosma1 Posted January 22, 2023 Share Posted January 22, 2023 Podczas jazdy EU07 jeżeli przypadkowo wyłączy się NUM LOCK to przestają działać klawisze hamulca zasadniczego (klaw. numeryczna: 3, 6, 9). Pozostałe klawisze klawiatury numerycznej od zadajnika jazdy i bocznikowania działają normalnie. Po ponownym włączeniu NUM LOCK wszystko wraca do normy. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
SIMRAIL Team Stele Posted January 22, 2023 SIMRAIL Team Share Posted January 22, 2023 No ale tak działa numlock. Po wyłączeniu zamiast cyferek, wysyła kody kursorów i PgUp/down/home/end. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tosma1 Posted January 23, 2023 Author Share Posted January 23, 2023 (edited) Witam Zgadza się, tak działa NUM LOCK, tylko dlaczego konsekwentnie nie działa dla wszystkich klawiszy numerycznych. Jak napisałem w temacie NUM LOCK wyłącza tylko klawisze hamulca, pozostałe działają normalnie. Edited January 23, 2023 by Tosma1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pitoras Posted January 23, 2023 Share Posted January 23, 2023 Bo pod + - * / nie ma innych funkcji przypisanych, są zwykłymi klawiszami, na które numlock nie ma wpływu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
barman_2000 Posted January 23, 2023 Share Posted January 23, 2023 Ale zadajnik jazdy jest na + i - a to nie jest klawiatura numeryczna, u mnie po wyłączeniu num lock + i - też normalnie działają. Link to comment Share on other sites More sharing options...
okles92 Posted January 23, 2023 Share Posted January 23, 2023 Godzinę temu, barman_2000 napisał(a): Ale zadajnik jazdy jest na + i - a to nie jest klawiatura numeryczna, u mnie po wyłączeniu num lock + i - też normalnie działają. Dlatego, że te klawisze nie mają 'dubla' i deaktywacja NumLocka nic nie zmienia w ich działaniu, natomiast cyferki mają dodatkowe funkcje przewijania tekstu, które aktywuje dezaktywacja NumLocka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tosma1 Posted January 23, 2023 Author Share Posted January 23, 2023 OK. Racja, przepraszam za zamieszanie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts