Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam serdecznie. Wychodz臋 z pomys艂em po ostatnich do艣wiadczeniach w grze. Mianowicie, wprowadzenie co艣 na wz贸r Moderatora? gry. Mog艂yby to by膰 osoby z ekipy, b膮d藕 brane ze specjalnej rekrutacji spo艣r贸d graczy - oboj臋tnie, wy pewnie b臋dziecie wiedzie膰 jak to dobrze zrobi膰. Generalnie takie osoby czuwa艂yby nad zgodno艣ci膮 rozgrywki na serwerach, p艂ynno艣ci膮 szlak贸w - og贸lnie nad rozgrywk膮. Mo偶e kiedy艣 by艂aby mo偶liwo艣膰 utworzenia systemu zg艂osze艅 (przyk艂ad: zablokowany przejazd przez AI). Wszyscy dobrze zdaj膮 sobie spraw臋, 偶e to EA i b艂臋dy b臋d膮 si臋 zdarza膰 ale sytuacji, gdzie zablokowany by艂 g艂贸wny szlak przejazdowy i sta艂o po 10 sk艂ad贸w by艂o ju偶 kilka, a taka osoba mog艂aby i聽 mia艂aby dost臋p do rozwi膮zywania takich problem贸w. Podejrzewam, 偶e na pewno znajdzie si臋 kto艣 na tak膮 funkcj臋 馃槃

• I agree 3
Posted

I owszem, doskona艂y pomys艂. Nie tylko dlatego, 偶e niekt贸rzy gracze potrafi膮 zakorkowa膰 szlak swoj膮 niewiedz膮 i narobi膰 sporego zamieszania zw艂aszcza w godzinach szytu, ale te偶 do ewentualnego "zresetowania" zbugowanego AI, kt贸ry przyk艂adowo zawiesi艂 si臋 i wstrzyma艂 ruch na dobre 15 minut (bo i tak si臋 zdarza czasami, zaraz po przej臋ciu s艂u偶by gracza przez AI).

• Like 1
Posted

Jestem jak najbardziej za osob膮, kt贸ra by艂aby moderatorem i czuwa艂a nad przep艂ywno艣ci膮 szlak贸w, ale nie jestem za stworzeniem systemu zg艂osze艅 bo si臋 zrobi z tego symulatora Skarga Royale znane z Train Driver 2聽馃槀馃槀

• I agree 4
Posted (edited)
5 godzin temu, Mr JumboJet napisa艂(a):

Jestem jak najbardziej za osob膮, kt贸ra by艂aby moderatorem i czuwa艂a nad przep艂ywno艣ci膮 szlak贸w, ale nie jestem za stworzeniem systemu zg艂osze艅 bo si臋 zrobi z tego symulatora Skarga Royale znane z Train Driver 2聽馃槀馃槀

Chodzi艂o mi o system zg艂osze艅 w grze.

- Co艣 na zasadzie: "/raport Zablokowany szlak na DG Z膮bkowice, potrzebna pomoc."

A nie na forum na wz贸r skargi royale xD.

Edited by Creativee.
  • I agree 1
Posted
15 hours ago, Creativee. said:

- Co艣 na zasadzie: "/raport Zablokowany szlak na DG Z膮bkowice, potrzebna pomoc."

Technicznie system zg艂osze艅 ju偶 w grze jest. Trzeba tylko doda膰 kilka opcji, no i kto艣 musi te zg艂oszenia jeszcze na bierzaco sprawdza膰.

• I agree 1
Posted

My艣l臋 偶e moderator聽 dobra sprawa do udra偶niania zablokowanych szlak贸w ,ale nie jestem za moderatorem od karania .W Td by艂o to widoczne wielokrotnie 偶e bany sz艂y za nic i w opinii moderacji Td by艂o jasne wlazisz na nastawni to musisz siedzie膰 bo jak wyjdziesz nagle bo w realu potrzebny jeste艣 to ban .R贸wnie偶 skargi z kija wzi臋te bo kto艣 co艣 omy艂kowo zrobi艂 .Tak偶e oby to moderowanie nie sko艅czy艂o si臋 tak jak w Td .

• I agree 1
Posted

Moderator, a w zasadzie osoba z takimi uprawnieniami mog艂aby mie膰 mo偶liwo艣膰 zalogowania si臋 na dowolny posterunek nawet gdy jest on zaj臋ty przez gracza i sprawdzenia jak sobie radzi oraz udzielenia ewentualnej pomocy. Czasami taka pomoc by艂aby wielce wskazana zw艂aszcza 偶e czasem osoby z mniejszym do艣wiadczeniem po prostu si臋 gubi膮. Czasami co艣 klikn膮 nie tam gdzie trzeba i panikuj膮 uciekaj膮c z posterunku a nie o to chodzi. Chodzi o to by wyt艂umaczy膰.

R贸wnie偶 ciekawi mnie jakie by by艂y wymagania bo je偶eli chodzi o posterunki to ch臋tnie bym pom贸g艂 馃檪

• I agree 2
Posted
W dniu 27.01.2023 o 22:49, PrykStary napisa艂(a):

Moderator, a w zasadzie osoba z takimi uprawnieniami mog艂aby mie膰 mo偶liwo艣膰 zalogowania si臋 na dowolny posterunek nawet gdy jest on zaj臋ty przez gracza i sprawdzenia jak sobie radzi oraz udzielenia ewentualnej pomocy. Czasami taka pomoc by艂aby wielce wskazana zw艂aszcza 偶e czasem osoby z mniejszym do艣wiadczeniem po prostu si臋 gubi膮. Czasami co艣 klikn膮 nie tam gdzie trzeba i panikuj膮 uciekaj膮c z posterunku a nie o to chodzi. Chodzi o to by wyt艂umaczy膰.

R贸wnie偶 ciekawi mnie jakie by by艂y wymagania bo je偶eli chodzi o posterunki to ch臋tnie bym pom贸g艂 馃檪

To nie jest g艂upi pomys艂, co艣 na zasadzie nauczyciela. W PLK PKP chyba jest co艣 takiego, 偶e najpierw jest si臋 z kim艣 bardziej do艣wiadczonym w nastawni(no chyba 偶e si臋 myl臋 to dziwne by by艂o bo zwykle firmy tak robi膮).聽

Posted
W dniu 19.01.2023 o 23:52, Creativee. napisa艂(a):

A dobra czaj臋 teraz, to jestem za bo to dobry pomys艂.

• Like 1
Posted

Moderator w grze na multi -聽聽dobre zamiast reset serwer贸w , bo jest reset i od nowa walka 偶eby wr贸ci膰 na ten sam sk艂ad lub dy偶urk臋聽 聽

Moim zdaniem to by艂o by dobre聽馃憤

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

Terms of Use Privacy Policy