Creativee. Posted January 17, 2023 Posted January 17, 2023 Witam serdecznie. Wychodz臋 z pomys艂em po ostatnich do艣wiadczeniach w grze. Mianowicie, wprowadzenie co艣 na wz贸r Moderatora? gry. Mog艂yby to by膰 osoby z ekipy, b膮d藕 brane ze specjalnej rekrutacji spo艣r贸d graczy - oboj臋tnie, wy pewnie b臋dziecie wiedzie膰 jak to dobrze zrobi膰. Generalnie takie osoby czuwa艂yby nad zgodno艣ci膮 rozgrywki na serwerach, p艂ynno艣ci膮 szlak贸w - og贸lnie nad rozgrywk膮. Mo偶e kiedy艣 by艂aby mo偶liwo艣膰 utworzenia systemu zg艂osze艅 (przyk艂ad: zablokowany przejazd przez AI). Wszyscy dobrze zdaj膮 sobie spraw臋, 偶e to EA i b艂臋dy b臋d膮 si臋 zdarza膰 ale sytuacji, gdzie zablokowany by艂 g艂贸wny szlak przejazdowy i sta艂o po 10 sk艂ad贸w by艂o ju偶 kilka, a taka osoba mog艂aby i聽 mia艂aby dost臋p do rozwi膮zywania takich problem贸w. Podejrzewam, 偶e na pewno znajdzie si臋 kto艣 na tak膮 funkcj臋 馃槃 3
SIMRAIL Team Kamila Posted January 18, 2023 SIMRAIL Team Posted January 18, 2023 Pracujemy nad rozwi膮zaniami dotycz膮cymi moderacji w grze.聽馃檪聽 6 7
Arkadio40 Posted January 18, 2023 Posted January 18, 2023 Jestem za bo czasami niekt贸rzy wprowadzaj膮 taki ba艂agan na dy偶urkach 偶e masakra 1
Quentis Posted January 19, 2023 Posted January 19, 2023 I owszem, doskona艂y pomys艂. Nie tylko dlatego, 偶e niekt贸rzy gracze potrafi膮 zakorkowa膰 szlak swoj膮 niewiedz膮 i narobi膰 sporego zamieszania zw艂aszcza w godzinach szytu, ale te偶 do ewentualnego "zresetowania" zbugowanego AI, kt贸ry przyk艂adowo zawiesi艂 si臋 i wstrzyma艂 ruch na dobre 15 minut (bo i tak si臋 zdarza czasami, zaraz po przej臋ciu s艂u偶by gracza przez AI). 1
KapibaraYT Posted January 19, 2023 Posted January 19, 2023 Jestem jak najbardziej za osob膮, kt贸ra by艂aby moderatorem i czuwa艂a nad przep艂ywno艣ci膮 szlak贸w, ale nie jestem za stworzeniem systemu zg艂osze艅 bo si臋 zrobi z tego symulatora Skarga Royale znane z Train Driver 2聽馃槀馃槀 4
Creativee. Posted January 19, 2023 Author Posted January 19, 2023 (edited) 5 godzin temu, Mr JumboJet napisa艂(a): Jestem jak najbardziej za osob膮, kt贸ra by艂aby moderatorem i czuwa艂a nad przep艂ywno艣ci膮 szlak贸w, ale nie jestem za stworzeniem systemu zg艂osze艅 bo si臋 zrobi z tego symulatora Skarga Royale znane z Train Driver 2聽馃槀馃槀 Chodzi艂o mi o system zg艂osze艅 w grze. - Co艣 na zasadzie: "/raport Zablokowany szlak na DG Z膮bkowice, potrzebna pomoc." A nie na forum na wz贸r skargi royale xD. Edited January 19, 2023 by Creativee. 1
Arkadio40 Posted January 19, 2023 Posted January 19, 2023 Ciekawe jakie b臋d膮 wymagania dotycz膮ce Moderacji bo jak co艣 ch臋tnie si臋 zg艂aszam
FluffyAdmiral Posted January 20, 2023 Posted January 20, 2023 15 hours ago, Creativee. said: Chodzi艂o mi o system zg艂osze艅 w grze. - Co艣 na zasadzie: "/raport Zablokowany szlak na DG Z膮bkowice, potrzebna pomoc." A nie na forum na wz贸r skargi royale xD. Technicznie system zg艂osze艅 ju偶 w grze jest. Trzeba tylko doda膰 kilka opcji, no i kto艣 musi te zg艂oszenia jeszcze na bierzaco sprawdza膰. 1
Marcin008373 Posted January 26, 2023 Posted January 26, 2023 My艣l臋 偶e moderator聽 dobra sprawa do udra偶niania zablokowanych szlak贸w ,ale nie jestem za moderatorem od karania .W Td by艂o to widoczne wielokrotnie 偶e bany sz艂y za nic i w opinii moderacji Td by艂o jasne wlazisz na nastawni to musisz siedzie膰 bo jak wyjdziesz nagle bo w realu potrzebny jeste艣 to ban .R贸wnie偶 skargi z kija wzi臋te bo kto艣 co艣 omy艂kowo zrobi艂 .Tak偶e oby to moderowanie nie sko艅czy艂o si臋 tak jak w Td . 1
PrykStary Posted January 27, 2023 Posted January 27, 2023 Moderator, a w zasadzie osoba z takimi uprawnieniami mog艂aby mie膰 mo偶liwo艣膰 zalogowania si臋 na dowolny posterunek nawet gdy jest on zaj臋ty przez gracza i sprawdzenia jak sobie radzi oraz udzielenia ewentualnej pomocy. Czasami taka pomoc by艂aby wielce wskazana zw艂aszcza 偶e czasem osoby z mniejszym do艣wiadczeniem po prostu si臋 gubi膮. Czasami co艣 klikn膮 nie tam gdzie trzeba i panikuj膮 uciekaj膮c z posterunku a nie o to chodzi. Chodzi o to by wyt艂umaczy膰. R贸wnie偶 ciekawi mnie jakie by by艂y wymagania bo je偶eli chodzi o posterunki to ch臋tnie bym pom贸g艂 馃檪 2
KapibaraYT Posted January 31, 2023 Posted January 31, 2023 W dniu 27.01.2023 o 22:49, PrykStary napisa艂(a): Moderator, a w zasadzie osoba z takimi uprawnieniami mog艂aby mie膰 mo偶liwo艣膰 zalogowania si臋 na dowolny posterunek nawet gdy jest on zaj臋ty przez gracza i sprawdzenia jak sobie radzi oraz udzielenia ewentualnej pomocy. Czasami taka pomoc by艂aby wielce wskazana zw艂aszcza 偶e czasem osoby z mniejszym do艣wiadczeniem po prostu si臋 gubi膮. Czasami co艣 klikn膮 nie tam gdzie trzeba i panikuj膮 uciekaj膮c z posterunku a nie o to chodzi. Chodzi o to by wyt艂umaczy膰. R贸wnie偶 ciekawi mnie jakie by by艂y wymagania bo je偶eli chodzi o posterunki to ch臋tnie bym pom贸g艂 馃檪 To nie jest g艂upi pomys艂, co艣 na zasadzie nauczyciela. W PLK PKP chyba jest co艣 takiego, 偶e najpierw jest si臋 z kim艣 bardziej do艣wiadczonym w nastawni(no chyba 偶e si臋 myl臋 to dziwne by by艂o bo zwykle firmy tak robi膮).聽
KapibaraYT Posted January 31, 2023 Posted January 31, 2023 W dniu 19.01.2023 o 23:52, Creativee. napisa艂(a): Chodzi艂o mi o system zg艂osze艅 w grze. - Co艣 na zasadzie: "/raport Zablokowany szlak na DG Z膮bkowice, potrzebna pomoc." A nie na forum na wz贸r skargi royale xD. A dobra czaj臋 teraz, to jestem za bo to dobry pomys艂. 1
KIEROWNIK Posted February 8, 2023 Posted February 8, 2023 Moderator w grze na multi -聽聽dobre zamiast reset serwer贸w , bo jest reset i od nowa walka 偶eby wr贸ci膰 na ten sam sk艂ad lub dy偶urk臋聽 聽 Moim zdaniem to by艂o by dobre聽馃憤 聽
Creativee. Posted February 9, 2023 Author Posted February 9, 2023 (edited) Tak jak napisa艂a @Kamila聽prace trwaj膮, a moderatorzy bardzo by si臋 przydali 馃槃 Edited February 9, 2023 by Creativee.
Recommended Posts